Для наших читачів не є таємницею, якщо нам трапляється хороший рецепт, то ми обов'язково поділимося. Чудовий напій для кавоманів - ароматна, насичена смаком халви кави з молоком. Завдяки додаванню в напій горіхової солодощі кава набуває шовковистої консистенції.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяХалву можна додавати будь-яку (соняшникову, кунжутну, фісташкову), а молоко можна замінити нежирними вершками – смачно буде в будь-якому випадку!
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими публікаціями у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- Кава натуральна мелена - 12 г
- Вода холодна - 250 мл
- Халва - 100 г
- Молоко - 100 мл
- Цукор (додатково, за бажанням) - за смаком
Спосіб приготування
Підготуйте потрібні інгредієнти. Мелену каву заваріть так, як ви це звикли робити (у кавомашині, турці, чашці або як я, в каструльці). Залийте мелену каву водою та доведіть до кипіння на маленькому вогні. Вимкніть.
Халву розкришіть, розламуючи на середні шматочки, і перекладіть у склянку для збивання (трохи халви можна залишити для подачі). Молоко нагрійте до гарячого стану (не до кипіння) та залийте їм халву.
Занурювальним блендером збийте халву з молоком. Повинна вийти однорідна густа шовковиста суміш. Каву процідіть і розлийте чашками.
Потім до кави влийте суміш молока з халвою, розподіляючи рівномірно, і перемішайте. Всипте цукор за смаком для більшої насолоди, якщо солодкості халви буде недостатньо.
Поверхню кожної порції кави присипте подрібненою халвою. Кава з халвою готова, подавайте відразу ж. Приємного кавування.
Нагадаємо, за 20 хвилин на вечерю: як приготувати курячі галушки, які полюбить вся родина.
Раніше повідомлялося, м'ясні більше не захочете: рецепт соковитих морквяно-яблучних котлеток.
Також, яйця будуть чистенькі: як швидко очистити шкаралупу після варіння.