Картопляні котлети з горошком - це чудова ідея як для самостійної страви так і для гарніру. В останньому варіанті їх можна використовувати як заміну вареної картоплі або картоплі фрі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Як основна страва вони чудово смакують з легким соусом, наприклад, з йогуртом, часником та свіжим листям м’яти. Такі котлети чудово підійдуть тим, хто не їсть м'яса.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 500 г картоплі;
- 150 г зеленого горошку (замороженого);
- 2 зубчики часнику;
- половина невеликого пучка петрушки;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 1 яйце;
- 2 столові ложки картопляного крохмалю;
- 1 чайна ложка куркуми;
- сіль, перець (за смаком);
- олія (для смаження).
Приготування
Очистіть картоплю та відваріть її в підсоленій воді до готовності. Ви також можете використати раніше зварену картоплю, що залишилася від вчорашньої вечері.
Розімніть зціджену картоплю в пюре та одразу ж змішайте з куркумою та перцем. Залиште охолоджуватися.
Горошок варіть у киплячій воді 2-3 хвилини. Злийте воду.
Додайте до картоплі яйце, кукурудзяний крохмаль, пресований часник, дрібно нарізану петрушку та лимонний сік. Перемішайте до однорідної маси. За бажанням, приправте сіллю до смаку.
Обережно змішайте картопляну суміш з горошком і сформуйте кулясті котлети. Злегка розплющіть їх.
Розігрійте невелику кількість олії на сковороді. Смажте котлети партіями по 2-3 хвилини з кожного боку.
Викладіть обсмажені котлети на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
Смачні котлети готови! Можна сідати за стол та насолоджуватися смаком. Не забудьте додати улюблений соус.
Раніше портал Знай писав, яку приправу треба додати, щоб квашена капуста не запліснявіла.
Крім того, ми повідомляли рецепт шоколадного бісквіту на молоці: шикарна основа для тортів та тістечок.
Також портал інформував про рецепт, що підкорив господинь: консервовані кабачки в томатному соку на зиму, які ніколи не залишаються у коморі.