Для всіх наших дорогих читачів, які люблять проводити час на кухні за приготуванням, є дуже незвичайний рецепт вівсяної каші. Смак цієї каші порадує будь-якого гурмана. Вівсяна каша готується на суміші молока та розчинної кави. А ось замість звичних спецій чи цукру все приправляється чорним шоколадом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРадимо спробувати – тут мінімум компонентів та максимум задоволення.
Про це стало відомо завдяки рецепту одного з українських шефів, що часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів (дві порції)
- Молоко - 300 мл;
- Пластівці вівсяні - 100 г;
- Кава розчинна - 3 г (1 ч. ложка з гіркою) ;
- Шоколад чорний - 35 г (4-5 квадратиків);
- Вода - 150 мл;
- Для подачі , за бажанням, банан – 70 г.
Спосіб приготування
Для приготування найкраще використовувати вівсяні пластівці не швидкого приготування та шоколад із вмістом какао 50% і вище, оскільки у нього більш насичений смак та аромат.
У чайнику чи каструльці доведіть до кипіння приблизно 150 мл води. Каву всипте в чашку, залийте окропом і добре перемішайте.
У сотейнику або невеликій каструлі з'єднайте підготовлену каву та молоко. Додайте вівсяні пластівці та перемішайте.
Поставте на середній нагрів і доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і, помішуючи, варіть приблизно 7-8 хвилин до м'якості вівсяних пластівців.
Додайте більшу частину шоколаду (приблизно 20-30 г або 2-3 кубики). Шоколад, що залишився, наріжте дрібними кубиками і відкладіть для прикраси каші при подачі.
Помішуючи, варіть кашу ще 2-3 хвилини. Потім вимкніть нагрівання, спробуйте кашу і при необхідності додайте до смаку трохи цукру. Я цукор не додавала, солодощі шоколаду було достатньо.
Кавова вівсянка із шоколадом готова. Подавайте її до столу, присипавши шоколадом і за бажанням прикрасивши скибочками банана.
Нагадаємо, "Найкраща смородинівка", - вигукнуть гості, коли ви приготуєте настоянку за цим рецептом.
Раніше повідомлялося, простий рецепт млинців на кислому молоці: виходить смачніше, ніж зі свіжого.
Також, ідеальний, смачний і простий тортик - рецепт "Захера" від всесвітньо відомого шеф-кухаря.