Лише кілька тижнів залишається до світлого свята Великодня. Господині вже замислюються над святковим меню. Головна страва на столі - це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за рецептом Лілії Цвіт або ж поекспериментувати і зробити незвичайну з шоколадними дропсами або паску-бріош.

Поділилася цим чудовим рецептом блогера під ніком Juli_co.ok в мережі Instagram.

Паска-бріош, скріншот: Instagram
Паска-бріош, скріншот: Instagram

Що потрібно із продуктів:

- борошно (500 г);
- цукор (150 г);
- сухі дріжджі (16 г);
- сіль (10 г);
- яйця (350 г);
- вершкове масло не менше 82% (300 г);
- цукати (200 г).

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, дріжджі. Потім додаємо в суміш яйця, замішуємо тісто вилкою або ложкою, а потім руками. Потім додаємо в тісто холодну вершкову олію, яку потрібно поділити на шматочки по 10-12 г, продовжуємо вимішувати. Важливо вводити по 1 шматочку та вимішувати.

Паска-бріош, скріншот: Instagram
Паска-бріош, скріншот: Instagram

Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 2-2,5 години, щоб воно піднімалося. Після того, як тісто піднялося, додаємо до нього цукати або сухофрукти. Їх можна попередньо замочити у міцному алкоголі.

Паска-бріош, скріншот: Instagram
Паска-бріош, скріншот: Instagram

Паска-бріош, скріншот: Instagram
Паска-бріош, скріншот: Instagram

Вимішуємо тісто з цукатами та залишаємо його на ніч у холодильнику. Вранці починаємо працювати із холодним тестом. Обминаємо, ділимо на кілька частин, формуємо з кожної кулю та викладаємо у паперові форми для випічки. Зверху змащуємо жовтком із молоком.

Накриваємо чистим рушником і залишаємо паски-бріош ​​підніматися за кімнатної температури (приблизно на 3 години). Знову змащуємо їх жовтком.

Ставимо паски-бріош ​​у духовку на 180°С. Перші 10 хвилин – з парою (необхідно поставити деко з водою на нижній ярус духовки). Потім без пари - дістаємо нижнє деко, випікаємо ще приблизно 30 хвилин. Виймаємо паски та чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Потім можна покривати глазур'ю та прикрашати.

Нагадаємо, спробуйте Чарівний Майданчик Рушта: польський десерт, який підкорює серця.

Раніше повідомлялося, так щучі котлетки ви ще точно не готували: по-новому, з крем-сиром і від шеф-кухаря.

Також, ніколи не смажили крабові палички? Салат від цього стане смачніше - покрокова інструкція.