Капустяні котлети за цим рецептом виходять надзвичайно пишними та неймовірно смачними. М'який смак і легка пряна нотка, напевно, допоможуть зробити ці чудові котлети з капусти однією з ваших улюблених овочевих страв.

Про цей рецепт розповіла одна з українських фудблогерш, яка часто ділиться милими відео у мережі YouTube.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

Що потрібно із продуктів:

- Капуста - 700г
- Цибуля - 2шт
- Морква - 1шт
- Манка - 3-4ст.л
- Картопля - 2шт
- На смак, сіль та перець
- Сушений часник - 1ч.л
- Прованські трави - 0.5ч.л
- Мускатний горіх - 1/4ч.л
- Олія для смаження.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Спосіб приготування

Почнемо з того, що заллємо манну крупу водою (приблизно половиною склянки), вона має розбухнути. Наступним етапом буде капуста - її ми натрімо на великій тертці.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

Цибулю почистимо і дрібно нашаткуємо її ножем. Усі підготовчі операції здійснено. Почнемо формувати котлетне тісто.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

У ємність із натертою капустою викладемо дрібно порубану цибулю, розбухлу у воді манку, кілька ложок томатного соусу (у цьому рецепті був використаний томатний соус домашнього приготування, але відмінно підійде і покупний варіант).

Прованські трави, як і томатний соус, додаємо до смаку. Також до смаку додамо і сіль. Натиснемо часник за допомогою часникодавки. Не забудемо про майонез (оскільки у складі інгредієнтів відсутні яйця, то він буде використаний як скріплюючий елемент).

Всі компоненти добре перемішаємо ложкою. Тісто має ліпитись. Якщо воно трохи рідкувате, слід додати пару ложок борошна.

Почекаємо, поки нагріється сковорода, в яку, зрозуміло, ви заздалегідь налили достатню для смаження кількість олії.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

Зліплені котлетки викладемо на сковороду. На плиті виставимо найменший рівень вогню. Залишилося тільки почекати, поки всі котлети підсмажаться і можна братися за дегустацію.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

Нагадаємо, не лише налякати росіян, а й смачно поїсти: легендарний рецепт бендериків із м'ясом.

Раніше повідомлялося, складаємо пісне меню для Великого посту: рецепт неймовірних картопляних зразків з грибами.

Також, пост наближається: дуже ароматні кекси, які замінять вам усі солодощі в період перед Великоднем.