Багато хто не уявляє собі котлети без м'яса, але ця страва з крупи виходить дійсно смачною, і що не менш важливо - бюджетною.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКотлети можна готувати як із гречки, так і з перловки. Виходить смачно, соковито і не так сильно б'є по гаманцю, як у випадку з м'ясом. Рецепт теж нікого не здивує, все дуже просто.
Інгредієнти:
- перловка - 250 г;
- вода – 4 ст.л.;
- цибуля - 1-2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сира картопля - 2 шт середніх;
- часник - 3 зубчики;
- панірувальні сухарі - 4 ст. л.;
- рослинна олія - для смаження;
- сіль та перець - за смаком.
Перловку замочіть на ніч у холодній воді, потім відіжміть зайву вологу і промийте. Відваріть її до готовності.
Цибулю та моркву очистьте. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на великій тертці. Смажте овочі на сковороді з олією до м’якості. Картоплю очистьте, натріть і відіжміть від зайвої вологи.
Змішайте приготовані овочі, картопля і перловку, додайте мелений часник та панірувальні сухарі. Все ретельно перемішайте до одержання щільної маси. З отриманої суміші сформуйте котлети та обваляйте їх у панірувальних сухарях.
На сковороді з розігрітою олією обсмажте котлети з обох боків до отримання золотистої кірки. Готові котлети викладіть на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвої олії.
Нагадаємо, хрусткі трубочки без вафельниці та духовки: рецепт легендарних смаколиків зі згущеним молоком
Раніше ми писали про те, що можете готувати без світла і газу: як зробити каші без варіння, рецепти для графіків відключень
Як повідомляв Знай.ua, одразу слинки в роті збираються: найпростіший рецепт домашнього паштету з курячої печінки.