Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які не знають, чим себе зайняти в ці перші весняні дні на кухні, є дуже цікавий рецепт. Кожен любитель страв з картоплі просто обожнює деруни, але є один дуже неприємний фактор, який все частіше змушує нас звертатися до кафе, а потім до того, щоб доставник привіз нам цю смакоту.

Вихід із цього простий - вивчити рецепт, який допоможе зберегти "золотисту" скоринку.

Ми мріємо про дерунів, які ніколи не почорніють, і таким рецептом поділився один із українських фудблогерів у мережі Instagram.

"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram
"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram

Що нам потрібно із продуктів:

- 1 кг картоплі;
- сіль;
- 2 ст л з гіркою майонезу;
- 3 ст л борошна (може трохи більше):
- цибуля - 1 шт.;
- сік лимона – 1 ст. ложка;
- рослинна олія - ​​3 ст. ложки.

"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram
"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
Окупанти продовжують принижуватись перед Китаєм: тепер готові продати стратегічну територію ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток
Показати ще

Спосіб приготування

Цибулю очистити, дрібно нарізати. На сковороді розігріти 1 ст. ложку олії. Обсмажувати цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (7 хвилин).

"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram
"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram

"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram
"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram

Картопля очистити, вимити, натерти на дрібній тертці. Ретельно віджати. При цьому вага картопляної маси зменшиться приблизно на чверть.

"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram
"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram

Додати обсмажену цибулю, яйце, сіль та лимонний сік. Перемішати. При необхідності додати|добавляти| муку|борошно| і знову перемішати. Маса виходить досить щільною, деруни можна буде зручно формувати руками.

"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram
"Золотисті" деруни, скріншот: Instagram

На сковороді розігріти 1 ст. ложку олії. Сформувати деруни, викласти їх на сковороду та смажити на середньому вогні до золотистого кольору (3-5 хвилин). Потім перевернути і жарити драники з іншого боку ще 3-5 хвилин.

деруни, фото: Depositphotos
деруни, фото: Depositphotos

Потім усі деруни скласти в сковороду, накрити кришкою і пропарити на слабкому вогні 15 хвилин. Ось і все, можна насолоджуватися "золотистими драниками".

Для того, щоб деруни не набули малоапетитного темного кольору, необхідно в натерту картопляну суміш додати одну столову ложку сметани або будь-якого іншого кисломолочного продукту.

Також до дерунів можна додати натерту на тертці сиру цибулину. Цибуля перешкоджає потемнінню картоплі і надає страві легкості та аромату.

У приготуванні апетитних, рум'яних дерунів головне не зволікати! Натерту картоплю потрібно віджати, змішати з рештою інгредієнтів і швиденько обсмажити, адже картопля від взаємодії з повітрям окислюється і неминуче темніє.

Нагадаємо, не тільки купити в "Галі Балувана", а ще й правильно приготувати: як розморожувати котлети.

Раніше повідомлялося, чому пенсіонерам краще їсти гірчицю мало не ложками: про ці властивості ви не знали.

Також, ароматна шакшука з перцем, томатом і сиром: до звичайної яєчні більше не повернетеся.