Існує кілька перевірених роками способів готувати драники так, щоб вони не втрачали свій натуральний привабливий вигляд, і не темніли. Багато домашніх "кухарі" спостерігають таку картину, що навіть коли картопля вдається швидко натерти за допомогою кухонного комбайна, картопляне тісто все одно темніє, доки один драник смажиться за іншим.

Посинілі драники подавати на стіл сумлінній господині соромно. Є кілька способів, як вирішити проблему драників, що потемніли, і про них розповів один з українських фудблогерів, який часто ділиться рецептами в соціальних мережах.

Деруни з кабачків, фото Instagram
Деруни з кабачків, фото Instagram

Можна додати|добавляти| в тісто трохи лимонного соку, розведеної у воді лимонної кислоти, подрібненої цибулі або яблука.

Драники не потемніють, якщо в тесті є будь-який молочний продукт - сметана, кефір, вершки або йогурт. Потрібна лише ложка.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Запам'ятайте ці інгредієнти, і ви більше не мучитиметеся питанням, що додати в драники, щоб вони не потемніли.

деруни, фото: Depositphotos
деруни, фото: Depositphotos

Більшість досвідчених господарок рекомендують додавати в драники картопляний крохмаль замість борошна, щоб не темніло тісто.

На колір драників можуть впливати і яйця. Виключати їх зі списку інгредієнтів не можна, інакше драники не «схопляться» на сковорідці і не набудуть золотистого кольору.

деруни, фото Pxhere
деруни, фото Pxhere

Цибулю потрібно викладати шарами в картопляне тісто, тоді драники не потемніють. Деякі господині запевняють, що драникам не дає потемніти мука. У жодному разі не варто додавати в тісто більше кількох ложок борошна, щоб не перетворити драники на картопляні оладки з борошняним присмаком.

Нагадаємо, забудьте про олів'є та шубу: салат із картопляної соломки на святковий стіл.

Раніше повідомлялося,пузо миттю перестане бурчати: рецепт дієтичної запіканки з рису, моркви та яблук.

Також, на зміну улюбленій піці: рецепт смачної та хрумкої галети з куркою та томатами.