Дуже часто при кип'ятінні молоко або підгоряє, або збігає, таким чином завдаючи зайвих втрат і клопоту на кухні.

Однак існують хитрощі, які допоможуть більше не стресувати з цього приводу.

Пляшка молока
Пляшка молока

Молоко збігає тому, що при нагріванні крапельки жиру в молоці зливаються один з одним. А казеїн, що є основним компонентом молочного білка, згортається, утворюючи пінку.

Саме вона в результаті заважає вільному виходу водяної пари із дна каструлі. В результаті пара просто "змушена" піднімати пінку, щоб вибратися, а вона відповідно вихлюпується за краї посуду.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

хліб і молоко
хліб і молоко

Корисні поради, щоб молоко не збігало:

  1. Покладіть дерев'яну ложку або лопатку на каструлю з молоком. Можна помістити ложку в каструлю, потім залити молоко і поставити його на плиту.
  2. "Жировий" метод. Для цього краї каструлі змащують зсередини олією або вершковим маслом. Він має бути товщиною близько 1 см.
  3. Саморобний сторож для молока. На дно каструлі кладуть блюдце дном нагору або кришку для консервування бортиками вниз. Під ними залишиться повітря, яке допоможе сформуватися великим і досить міцним бульбашкам.

Молоко. Фото: скрин Youtube
Молоко. Фото: скрин Youtube

Корисні поради, щоб молоко не пригоріло:

  1. Правильний посуд. Найкраще підходить алюмінієвий або скляний посуд або каструля з нержавіючої сталі. Дно в посудині має бути товстим - так молоко нагріватиметься рівномірніше.
  2. Постійне помішування. Якщо постійно помішувати молоко, воно не пригорить і не піде.
  3. Холодна вода. Окропіть каструлю крижаною водою перед тим, як поставити її на вогонь. Можна також влити трохи води на дно і закип'ятити її, а потім додати молоко.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Нагадаємо, що рибні котлетки більше ніколи не розпадуться: прості секрети, про які мало хто знає.

Раніше стало відомо, що вдвічі швидше посмажте картоплю: неявні секрети приготування холостяцької страви.

Також стало відомо, що залишилася гречка чи картопля? Приготуйте цей пиріг і забудете про звичний гарнір.