Щоб приготувати смачний борщ, необов'язково варити на м'ясному бульйоні. Борщ за цим рецептом виходить теж наваристим, густим. Буряк, моркву та цибулю потрібно попередньо обсмажити та згасити з томатною пастою, щоб вони розкрили свій смак та аромат.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА для тих, хто все-таки любить ситніше, можна подати борщ зі шматочком сала, яке лише покращить смак страви.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
Буряк — 260 г
Капуста білокачанна — 200 г
Картопля — 200 г
Морква — 150 г
Перець чорний горошком - 4-5 шт.
Лавровий лист - 1 шт.
Сіль - за смаком
Олія рослинна — 30 мл
Томатна паста — 100 г
Цибуля ріпчаста — 100 г
Спосіб приготування
Підготуйте усі інгредієнти. Кількість спецій регулюйте на свій смак. Додатково можна додати трохи цукру та оцту, щоб смак вийшов збалансованим.
Очистіть та промийте цибулю. Наріжте кубиками. Розігрійте в сковороді олію. Викладіть цибулю та обсмажте на невеликому вогні 3-4 хвилини, помішуючи лопаткою.
Очистіть і промийте моркву. Натріть на великій тертці. Додайте в сковороду до цибулі. Добре перемішайте і обсмажуйте 5-6 хвилин|мінути| на невеликому вогні, помішуючи.
Очистіть буряки. Сполосніть і натріть на великій тертці. Додайте до обсмажених овочів. Перемішайте. Обсмажте 5-8 хвилин|мінути| на невеликому вогні, помішуючи.
Додати томатну пасту. Перемішайте. Гасіть на маленькому вогні 15 хвилин, час від часу перемішуючи. Якщо потрібно, додайте трохи води.
У каструльку налийте 1 л води і доведіть до кипіння.
Очистіть і промийте картоплю. Наріжте кубиками.
Капусту сполосніть і наріжте невеликою соломкою. Обидва інгредієнти додайте в окріп. Перемішайте та доведіть до кипіння.
Додати обсмажені овочі в каструлю. Доведіть до кипіння. Варіть 10-15 хвилин до готовності картоплі.
Додайте лавровий лист, перець чорний і запашний горошком. Підсоліть і поперчіть. При бажанні додайте цукор і оцет. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть ще 4-5 хвилин на помірному вогні.
Вимкніть вогонь. Накрийте кришкою та залиште настоятися на 10-15 хвилин.
Пісний борщ готовий. Подавайте до столу, як вам більше подобається. Можна з чорним хлібцем, зі шматочком смачного сальця, ароматною зеленню та часничком. Можна додати сметанку.
Нагадаємо, навіть бабуся так не готувала: швидкий рецепт капустяних котлет без яєць.
Раніше повідомлялося, два секретні інгредієнти, які зроблять ваші пельмені шедевром: ви ніколи так не робили.
Також, смачні рулетики з м'яском і сиром, якщо їсти хочеться, а часу немає: рецепт вас вразить.