Пропонуємо нашим шановним читачам перед приходом Різдвяних свят згадати, що в домашній кухні може бути робота з духовкою. Цього разу знайомитимемося зі способом приготування солодкого короваю, який печуть спеціально на Різдвяний святвечір.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВсі ми чудово пам'ятаємо слова з колядки "Коляд, Коляд, Колядниця - добра з медом паляниця". П'ятак ми просити не будемо, а звернемо увагу на те, як правильно приготувати смачний солодкий хліб. І можливо, ви чекатимете на Різдво більше, ніж на свято Великодня.
Про цей рецепт стало відомо завдяки відео з інструкціями на кулінарному YouTube-каналі "У нас найсмачніше".
Що нам потрібно із продуктів
Для дріжджового тіста на воді: вода -0,5л; борошно - до 1,5 кг; дріжджі пресовані – 25г, або дріжджі сухі – 8г; цукор – 80г; мед – 1ст.л.; олія -100мл; сіль - дріб, або 1% від ваги борошна.
Спосіб приготування
Автор рецепту нагадує, що потрібно брати теплу воду для приготування тіста. Тісто необхідно місити досить довго, як каже автор, приблизно 30-40 хвилин. Робити це потрібно руками, доки тісто не почне відставати від рук. Тісто після замісу необхідно залишити в теплому місці на 3-3,5 години.
Після цього необхідно підготувати дощечку і форму, їх потрібно обов'язково змастити олією. Викласти тісто у форму та вирізати з невеликого шматочка тіста спеціальну прикрасу у вигляді зірки.
Можна дати тесту у формі ще трохи підрости і після цього потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Тепер можна пильно стежити за процесом. Після приготування радять зробити "солодкий розчин" і помазати готову страву. Тепер "добру з медом паляницю" можна сміливо подавати на святковий стіл.
Нагадаємо, робимо пряникове тісно з того, що є вдома: вистачить на кілька свят.
Раніше повідомлялося, халва з магазину залишиться далеко позаду: як приготувати улюблені солодощі вдома.
Також, святковий салат з шинкою та оливками: як швидко приготувати смачну страву на Новий Рік.