Святковий напій – глінтвейн, традиційний напій країн Європи з розігрітого червоного вина з корицею, кардамоном, гвоздикою та цитрусами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКласичний глінтвейн складається з червоного вина, цукру чи меду, спецій та фруктів. Інгредієнти закидають у каструльку, заливаються вином і підігрівається до 70 ºС.
Рецепт класичного глінтвейну
- 1 пляшка гарного сухого вина
- 1/2 нарізаного апельсину
- 1/2 нарізаного лимона
- 1 паличка кориці
- 1 бутон гвоздики
- Кілька зірочок бадяну
- Мед або тростинний цукор – 2-3 ст.
Поєднайте всі інгредієнти. Можна додати яблуко. Варити на слабкому вогні або в мультиварці на режимі "Тушечки" з відкритою кришкою. Головне – не дати глінтвейну закипіти. Він має нудьгувати близько 15 хвилин. Після цього гаряче вино витримують до 30-40 хвилин, щоб відкрилися всі інгредієнти. Подавати гаряче вино слід у жароміцну посудину.
Рецепт безалкогольного глінтвейну
- Влити в каструлю виноградний сік, додати воду і засипати решту інгредієнтів. Перемішати.
- Поставити каструлю на слабкий вогонь, не доводячи до кипіння.
- Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою та розлити по келихах.
Нагадаємо, що про Олів'є можна забути: рецепт Берлінського салату з шинкою та маринованими огірками.< /span>
Раніше ми повідомляємо, що не просто є мандарини: найкращий рецепт десерту з новорічного цитрусу .
Так само стало відомо, що і на Різдво, і на Новий рік: холодець можна зробити ідеальним без желатину, перевірений рецепт.