Святковий напій – глінтвейн, традиційний напій країн Європи з розігрітого червоного вина з корицею, кардамоном, гвоздикою та цитрусами.

Класичний глінтвейн складається з червоного вина, цукру чи меду, спецій та фруктів. Інгредієнти закидають у каструльку, заливаються вином і підігрівається до 70 ºС.

Глінтвейн. Фото: Youtube
Глінтвейн. Фото: Youtube

Рецепт класичного глінтвейну

  1. 1 пляшка гарного сухого вина
  2. 1/2 нарізаного апельсину
  3. 1/2 нарізаного лимона
  4. 1 паличка кориці
  5. 1 бутон гвоздики
  6. Кілька зірочок бадяну
  7. Мед або тростинний цукор – 2-3 ст.

Поєднайте всі інгредієнти. Можна додати яблуко. Варити на слабкому вогні або в мультиварці на режимі "Тушечки" з відкритою кришкою. Головне – не дати глінтвейну закипіти. Він має нудьгувати близько 15 хвилин. Після цього гаряче вино витримують до 30-40 хвилин, щоб відкрилися всі інгредієнти. Подавати гаряче вино слід у жароміцну посудину.

Глінтвейн. Фото: Youtube
Глінтвейн. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Показати ще

Рецепт безалкогольного глінтвейну

  1. Влити в каструлю виноградний сік, додати воду і засипати решту інгредієнтів. Перемішати.
  2. Поставити каструлю на слабкий вогонь, не доводячи до кипіння.
  3. Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою та розлити по келихах.

Глінтвейн. Фото: Youtube
Глінтвейн. Фото: Youtube

Нагадаємо, що про Олів'є можна забути: рецепт Берлінського салату з шинкою та маринованими огірками.< /span>

Раніше ми повідомляємо, що не просто є мандарини: найкращий рецепт десерту з новорічного цитрусу .

Так само стало відомо, що і на Різдво, і на Новий рік: холодець можна зробити ідеальним без желатину, перевірений рецепт.