На цей раз пропонуємо приготувати натуральний та дуже корисний продукт. Яблучне пюре без цукру на зиму – це чудова можливість зберегти вітаміни із фруктів на довгі місяці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПодавати можна як самостійний десерт, на радість дорослим та дітям.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
Яблука – 400 гр.
Вода - 70 мл.
Кориця – половина чайної ложки.
Спосіб приготування
Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Корицю за бажання можете не додавати. Яблука вибирайте без подряпин та вм'ятин. Вимийте яблука під проточною водою і розріжте навпіл.
Гострим ножем видаліть насіннєві коробочки та плодоніжки. А потім розріжте половинки ще навпіл. Тож яблука швидше будуть готові. З домашніх яблук шкірку можна не зрізати, тому що там міститься маса корисної клітковини. А ось якщо яблука куплені і вкриті воском, шкірку рекомендується зрізати.
Після очищення яблук відразу приступайте до їх термообробки, інакше вони встигнуть потемніти. Яблука перекладіть у каструлю, що підходить за розміром, і залийте водою. На середньому вогні доведіть яблука до кипіння і згасіть близько п'ятнадцяти хвилин під закритою кришкою.
Час приготування може відрізнятися. Готовність перевірте на прокол ножем. Якщо яблука м'які, значить час знімати з вогню. Періодично перемішуйте яблука, перевіряючи, чи вода не википіла. Якщо так - просто підлийте ще. Банки вимийте щіткою з харчовою содою та простерилізуйте. Кришки вимийте, залийте окропом і залиште.
Коли яблука готові, перекладіть їх у посуд, придатний для роботи занурювальним блендером. І відразу ж, не чекаючи остигання, ретельно подрібніть яблука в однорідне пюре. Усередині змішування додайте корицю за смаком і продовжуйте збивати. Так пряність краще розподілиться у пюре.
Розкладіть гаряче пюре по підготовленим банкам і закатайте кришками. Переверніть банки вгору дном і укутайте, наприклад, у рушник.
Банки повинні повністю охолонути за кімнатної температури. Після чого заберіть їх на зберігання в прохолодне місце. Зберігати пюре рекомендується в холодильнику, все ж таки головного консерванту, цукру, в ньому немає.
Нагадаємо, прекрасно підійде до каші, картоплі та макаронів: рецепт гуляшу у вершковому соусі з грибами.
Раніше повідомлялося, знайомтеся, це звичайні макарони за "секретним" рецепту на сковороді з помідорами, цибулькою та часничком.
Також, картопляна запіканка з фаршем та сиром: ідеально підійде для сімейної вечері.