Котлети — одна з найпростіших і найсмачніших м'ясних страв, яка ідеальна під абсолютно всі гарніри, пюре, смажену картоплю, рис або будь-яку іншу кашу.

Однак є один специфічний інгредієнт, який використовується деякими кулінарами при приготуванні. Він усе псує, про нього взагалі треба забути, бо робить наші котлети жорсткими і сухими. Йдеться про яєчний білок. Його, на відміну жовтка, не варто використовувати взагалі при приготуванні фаршу. Хоча хтось може подумати, що він потрібний, щоб наша страва не розвалювалася.

Рублені котлети з курячої печінки, скріншот: YouTube
Рублені котлети з курячої печінки, скріншот: YouTube

А все через те, що в самому м'ясі вже достатньо білка, який вбирає вологу та згортається під час приготування. Жовток просто необхідний. Він дарує котлетам соковитість, м'якість та можливість зберегти форму на сковороді. Але у разі використання яловичини або свинини, все ж таки потрібно додавати і білок теж.

Крім яєчного білка, експерти радять не використовувати молоко, замочуючи білий хліб для фаршу. Підійде звичайна вода. Ситуація аналогічна до попередньої — білок у молоці, він шкодить.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Котлети, скріншот з відео
Котлети, скріншот з відео

І ще дуже важливо розуміти, що хлібобулочний виріб не просто так додають у фарш... не лише для того, щоб заощадити на м'ясі. Це дуже важливий компонент.

Хліб теж дарує котлетам соковитість та ніжність. На один кілограм м'яса має припадати близько 250 грамів білого хліба, який замочують у воді.

Нагадаємо, 4 помилки в готуванні, які всі допускають і цькують себе: чому не можна знімати шкірку і перегрівати масло

Як повідомляв "Знай.uа", рецепт пісних і бюджетних котлет з перловки:м'ясоїди майже не відчують різниці

Знай.uа писав, соковиті котлети з товстолобика – смачний рецепт, який обов'язково приживеться на вашій кухні