Для кожного з нас, чи майже для кожного, посмажити рибу - це справжній виклик. Якщо дотримуватись важливих правил, то з ним можна впоратися. Є безліч способів приготувати рибу, але більшість вибирають смаження на сковороді.

Головне питання – як посмажити рибу, щоби від неї не разило на всю квартиру. Усі хочуть приготувати рибу смачно, а також із хрусткою скоринкою.

Про "хитрощі", як приготувати на сковороді рибу без "наслідків", розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими ідеями у мережі YouTube.

Риба на сковороді, скріншот: YouTube
Риба на сковороді, скріншот: YouTube

Пам'ятайте, що спочатку її потрібно правильно підготувати до смаження. Напевно, ви знаєте, що свіжа риба вимагає правильного очищення, а потім оброблення. Випатрайте її і позбавтеся луски, потім просушіть паперовим рушником.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Щоб звести до мінімуму інтенсивний запах свіжої риби, перед смаженням її добре збризкати лимонним соком. Цим прийомом користується багато шеф-кухарів.

Ще один спосіб усунути запах свіжої риби – вимочити її в молоці протягом кількох годин.

Перед жаркою рибу необхідно обваляти в паніровці. Робіть це по черзі - спочатку в муці, потім в яйці і, нарешті, в панірувальних сухарях. Панірувальні сухарі для риби можна збагатити різними приправами.

Важливо, щоб вони покриття не було занадто товстим, тому що смажена риба вбере занадто багато жиру, що зробить її не хрусткою, а неапетитною.

Смажена риба, фото: Знай.ua
Смажена риба, фото: Знай.ua

На якому маслі смажити рибу?

Найкращий варіант - ріпакова олія. Воно має нейтральний смак і тому визначає смак смаженої риби.

Також підійде топлене вершкове масло. Воно не пригоряє за високих температур і надає рибі маслянистий аромат. Пам'ятайте, що смажити рибу слід добре розігрітій олії – щоб вона прилипала до сковороді.

Соняшникова олія. Фото Знай.ua
Соняшникова олія. Фото Знай.ua

Її слід обсмажувати по 5 хвилин із кожного боку. Шматочки повинні підрум'янитися. Намагайтеся не укладати рибу дуже щільно на сковороду, інакше вона прожариться нерівномірно.

Нагадаємо, соковита курка запечена з гарбузом: як вдома приготувати смачну страву.

Раніше повідомлялося, соковита та смачна лазіння, яку можна їсти навіть на дієті: рецепт подужає кожен.

Також, улюблений рецепт вареників з картоплею, які не розварюються та подобаються всім.