Локшина швидкого приготування давно стала улюбленою стравою для тих, хто полюбляє перекусити на швидку руку. Але чи варта ця економія часу вашого здоров'я? Медики розповіли, чому цей продукт краще виключити зі свого раціону.

Локшина швидкого приготування не може похвалитися наявністю важливих поживних речовин. Вона багата калоріями, але практично позбавлена вітамінів, мінералів, білків і клітковини. Її регулярне вживання може призвести до дефіциту життєво важливих елементів.

Локшина швидкого приготування, фото aif
Локшина швидкого приготування, фото aif

Глутамат натрію використовується для покращення смаку локшини, але його надмірне споживання пов'язують із набором ваги, головними болями і підвищенням тиску. Хоча деякі дослідження не підтверджують усі негативні ефекти MSG, варто бути обережними з цією добавкою.

Також одна порція локшини містить значну кількість натрію, що перевищує половину денної норми. Надлишок натрію негативно впливає на серцево-судинну систему, підвищує ризик гіпертонії і може призвести до інсульту.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників Абоненти Vodafone платитимуть більше: оператор зробив новий "тарифний сюрприз" Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів
Показати ще

Така локшина виготовляється з високорафінованого білого борошна, яке містить мало клітковини і поживних речовин. Вживання таких продуктів може викликати різкі коливання рівня цукру в крові, що особливо небезпечно для людей з діабетом.

Окрім цього, регулярне споживання локшини швидкого приготування асоціюється з підвищеним ризиком розвитку метаболічного синдрому. Це стан, що включає високий артеріальний тиск, високий рівень цукру в крові і нездоровий рівень холестерину.

В процесі виготовлення локшину обсмажують у пальмовій олії або інших шкідливих оліях, що робить її джерелом трансжирів. Ці жири сприяють накопиченню холестерину в артеріях, підвищуючи ризик серцевих захворювань.

Локшина швидкого приготування, фото cookpad
Локшина швидкого приготування, фото cookpad

Локшина містить і консерванти, такі як TBHQ і BHA, які використовуються для продовження терміну зберігання. Незважаючи на те, що вони вважаються безпечними в невеликих кількостях, тривале вживання може спричинити негативні наслідки для здоров'я, включаючи неврологічні пошкодження і підвищений ризик онкологічних захворювань.

Якщо ви не можете повністю відмовитися від локшини, спробуйте зробити її більш корисною. Додавайте до неї свіжі овочі, білкові продукти (наприклад, яйця) і використовуйте менше приправ. Також контролюйте розмір порцій, щоб зменшити негативний вплив на організм.

Нагадаємо, З кристаликами льоду та купою інгредієнтів: як виявити неякісне морозиво з магазину

Раніше ми розповідали, Яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете

Також, Шоколад з майбутнього: революційне відкриття, яке полонить ваші смакові рецептори