Морозиво — це чудовий порятунок від спеки, але чи завжди корисне те, що продається в магазинах? Розповідаємо, яке морозиво промислового виробництва дійсно принесе користь, а якого краще уникати.

Перш за все, слід звернути увагу на його склад. Якісний продукт повинен містити молоко, вершки, яєчні жовтки, цукор та натуральні ароматизатори, такі як ваніль, какао або фрукти. Морозиво з таким складом багате білком, вітамінами та цінними мікроелементами, такими як кальцій і магній.

Морозиво, фото gettyimages
Морозиво, фото gettyimages

Сучасний ринок пропонує також багато альтернативних видів морозива для веганів або людей з нестерпністю до лактози. У таких продуктах часто використовують козяче, овече молоко, або взагалі рослинні інгредієнти.

Проте, не всі види морозива можна вважати корисними. Більшість промислових видів морозива, яке можна придбати в магазинах, містять набагато більше інгредієнтів, ніж ті, що перераховані вище. Серед таких додаткових складових можуть бути емульгатори, стабілізатори, загусники, а також штучні барвники та ароматизатори. Багато з них також містять сухе молоко або сироватку, а фрукти часто замінюються глюкозо-фруктозним сиропом та синтетичними ароматизаторами.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Під час покупки морозива важливо уважно читати етикетки і перевіряти склад продукту. Краще обирати морозиво з мінімальною кількістю інгредієнтів, які містяться в ньому, та уникати продуктів з штучними добавками та консервантами.

Крім того, слід пам'ятати про правильний спосіб зберігання морозива. Уникайте розмороження та повторного заморожування продукту, оскільки це може призвести до розвитку бактерій. Якщо на поверхні є кристали льоду – такий виріб був повторно заморожений.

Вибирайте продукти з мінімальною кількістю добавок та уникайте перероблених інгредієнтів. Чим менше інгредієнтів у складі морозива – тим воно натуральніше.

Раніше ми розповідали, Яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете

Нагадаємо, Шоколад з майбутнього: революційне відкриття, яке полонить ваші смакові рецептори