Дослідники знайшли новий спосіб робити шоколад, який смаком не гірший за звичайний, але набагато корисніший. Цей шоколад виготовляють з нового матеріалу, який називають "како-желе". Він робить шоколад з більшою кількістю какао, що робить його здоровішим та безпечнішим для навколишнього середовища.

Зазвичай шоколад роблять з какао-бобів, цукру, молока та інших інгредієнтів. Але цукор може робити його менш корисним. Новий спосіб використовує більше частин рослини какао, щоб отримати більше користі.

Какао. Фото: Youtube
Какао. Фото: Youtube

Вчені використовують м'якоть плоду та оболонку лушпиння, які зазвичай викидають, і змішують їх, щоб отримати "како-желе". Це додає солодкості і може замінити частину цукру у шоколаді.

Дослідники знайшли, що шоколад з 20% како-желе має той же смак, що й темний шоколад, але з більшою користю для здоров'я. Він містить більше клітковини і менше насичених жирів.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Шоколад, який є корисним для печінки. Фото: Freepik
Шоколад, який є корисним для печінки. Фото: Freepik

Але перед тим, як цей шоколад з'явиться у магазинах, потрібно покращити обладнання на фермах та виробництвах, щоб виготовляти "како-желе".

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що цей корисний десерт ваші діти проситимуть щодня: приготуйте сирки «як з магазину» у домашніх умовах

Вам буде цікаво дізнатися "Депресивний торт": простий рецепт смакоти, який і люблять, і ненавидять американці

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, питання з солоденьким вирішено: рецепт шоколадного торта для постування