Бульйон – це відвар, виготовлений з м'яса, риби та інших інгредієнтів. Дуже часто він виходить каламутним через те, що господині не знають секретів його приготування.

Тому потрібно знати хитрощі, щоб він виходив прозорим і смачним. Бульйон можна сміливо робити самостійною корисною стравою або використовувати як основу для розкішної страви. Але це далеко не найважливіший критерій успішної страви.

курячий бульйон, фото:tveda
курячий бульйон, фото:tveda

Найчастіше господині намагаються досягти прозорості. Це робить бульйон по-справжньому естетичним та апетитним.

Як з цим завданням допоможе впоратись лід

Багато хто напевно чув, що досвідчені кухарі вводять у вже приготовлену страву лід. Деякі вважають, що це пов'язано лише з перепадом температури – завдяки хитрощі щойно приготовлений бульйон можна буде подавати до столу.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників "Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ За шкалою від 1 до 12 – все катастрофічно погано: українців закликали роками терпіти відключення Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

Але це не єдина причина.

курячий бульйон, фото:patee
курячий бульйон, фото:patee

Якщо ви бачите, що бульйон вийшов недостатньо прозорим, то крига поправить цю ситуацію. Дочекайтеся, коли страва буде повністю готова та введіть кілька кубиків льоду. Вогонь рекомендується зробити на цьому етапі слабким.

Лід. Фото Freepik
Лід. Фото Freepik

Після цього потрібно буде ще раз зняти піну. Завдяки цьому прийому бульйон вийде неймовірно апетитним.

Нагадаємо про дуже смачні помідори з грибами та сиром: рецепт, який хочуть знати всі.

Раніше ми повідомляли, що це найлітніша намазка, яка здивує всіх: рецепт із редиски освіжить і вас, і гостей.

Також стало відомо, як перетворити звичайний кефір на вершковий сир "Філадельфія" вдома.