У часи важких випробувань, коли економічна криза торкнулася кожного будинку, простим американцям доводилося виявляти винахідливість, щоб зберегти на столі улюблені ласощі. Один із таких кулінарних шедеврів, народжених у зловісному горні Великої депресії – торт "Депресія", або, як його ще називають, "Депресивний торт".

Молоко, олія та яйця тоді стали справжнім дефіцитом для більшості сімей. Однак навіть у ті скрутні часи людська креативність знаходила вихід, і господині вигадували власні рецепти з тих численних інгредієнтів, які мали під рукою. Про це повідомляє SimplyRecipes.

Торт "Депресія", скріншот: Youtube
Торт "Депресія", скріншот: Youtube

Для приготування шоколадного коржа знадобляться: 1/4 склянки какао-порошку (25 грам), 1 склянка гарячої кави (240 мілілітрів) або окропу (або їхня суміш), 2/3 склянки білого цукру (133 грами), 1/3 склянки світло -коричневого цукру, 1/3 склянки олії, 1 їдальня. ложка яблучного оцту, 1 чайна ложка ванільного екстракту, 1/2 склянки борошна грубого помелу, 1 чайна ложка харчової соди та 1/2 чайної ложки солі.

Крім того, слід приготувати шоколадну глазур для покриття торта. Для її приготування знадобиться: 1 склянка цукрової пудри, 2 столові ложки какао-порошку, щіпка солі, 1 чайна ложка ванільного екстракту і 1-2 столові ложки охолодженої кави або теплої води.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Торт "Депресія", скріншот: Youtube
Торт "Депресія", скріншот: Youtube

Спочатку розігріваємо духовку до 170-180°С. Беремо квадратну форму діаметром 20 см, змащуємо її олією (за бажанням можна додати манки, щоб коржі не пристали). У середній мисці розчиняємо какао-порошок у гарячій каві або окропі. Додаємо білий цукор, коричневий цукор, олію, оцет і ванільний екстракт – все ретельно збиваємо до однорідної консистенції. В іншій великій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, соду та сіль. Поступово вводимо вологу суміш у сухі складові, перемішуючи гумовою лопаткою до утворення гладкого тіста без грудочок.

Тепер можна виливати тісто у підготовлену форму та ставити у розігріту духовку на 25-30 хвилин. Коли корж підрум'яниться і пропечеться (що легко перевірити за допомогою дерев'яної шпильки), виймаємо його і даємо повністю охолонути протягом 45 хвилин – 1 година.

Поки торт охолоджується, слід приготувати глазур. У середній мисці змішуємо цукрову пудру, какао-порошок та сіль. Додаємо ванільний екстракт та 1 столову ложку охолодженої кави або води. Все ретельно збиваємо віночком, глазур має бути в'язкою, але не надто приблизно як шоколадний ганаш.

Залишається тільки покрити торт глазур'ю, розділити її рівною кулею. І можна його подавати або одразу, або трохи зачекати.

Нагадаємо, смак дитинства: як приготувати смачні глазуровані сирки вдома за рецептом від "Майстер Шеф" Глинської

Як повідомляв "Знай.uа", рецепт, перевірений десятиліттями: класичний пасок на Великдень

Знай.ua писав, з такими яскравими і настрій відразу стане кращим: рецепт вареників з сиром від зірки "МастерШеф"