Курячий бульйон – це справжня класика української кухні, улюблена страва багатьох сімей. Однак, як і в будь-якій справі, тут є свої тонкощі та правила, яких слід дотримуватись, щоб результат був справді смачним та безпечним для здоров'я.

Експерти з безпеки харчування застерігають від використання деяких частин курячої тушки при приготуванні бульйону чи супу. Вони можуть містити шкідливі речовини та навіть паразитів, які накопичувалися протягом життя птиці.

Бульйон з локшиною,скріншот з youTube
Бульйон з локшиною,скріншот з youTube

Для приготування ідеального курячого супу професійні кухарі рекомендують використовувати стегенця, крила та грудку. Саме ці частини тушки вважаються найкращими та поживними.

Натомість категорично не варто додавати в бульйон голови, легені та хвостики курей. Ці субпродукти можуть бути джерелом небезпечних речовин, а тривале варіння не завжди допомагає позбутися цієї проблеми.

Популярні новини зараз
Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Українців змусять платити за власні заощадження
Показати ще

Для того, щоб суп був наваристим і ароматним, обов'язково треба додавати овочі, такі як морква, цибуля, петрушка. Проте експерти радять уникати використання різних спецій або кубиків з ароматом курки, адже часто вони містять барвники, консерванти та ароматизатори, які є шкідливими для здоров'я. Натомість хороший смак можна посилити, додавши трохи сала чи інших видів м'яса.

Курячий бульйон, скріншот: Youtube
Курячий бульйон, скріншот: Youtube

При приготуванні курячого бульйону слід дотримуватися кількох важливих правил. По-перше, варити його потрібно на повільному вогні, щоб краще розкрився смак усіх інгредієнтів. По-друге, м'ясо та овочі слід додавати тільки в холодну воду, а не в окріп, інакше страва втратить свою ніжність та аромат.

Нагадаємо, рис вийде навіть у тих, хто ніколи його не готував: секрети розсипчастої крупи

Як повідомляв "Знай.ua", смак є, а м'яса немає: рецепт котлеток з вівсянки, для тих, хто зібрався схуднути

Знай.uа писав, гриби в магазині більше не купуватимете: як зробити смачненькі мариновані грибочки вдома за 15 хвилин