Курячі яйця входять до щоденного раціону багатьох людей, і перед приготуванням, природно, їх потрібно розбити.

Однак у такій простій справі господині часто припускаються помилки, яка загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям.

Яйце, фото ivona
Яйце, фото ivona

Яйця часто розбивають об край посуду чи сковороди, щоб приготувати елементарний омлет, яєчню чи пиріг. У цьому полягає головна помилка, оскільки під час цього забруднюються краю. У випадку зі сковородою, білок під високою температурою прилипає, потім приходити його відтирати, а через це пошкоджуються поверхні. Але це лише мала частина негативних наслідків.

Не варто забувати, що у сирих яйцях може бути сальмонела, яка провокує серйозне захворювання – сальмонельоз. Для неї зазвичай характерні різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 20 листопада для всіх знаків Зодіаку: як провести середу без стресів Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Під час розбивання яєць у різні боки можуть полетіти залишки, що підвищує ризик. Але й від попадання шкаралупи у блюдо ніхто не застрахований.

Щоб максимально убезпечити себе, господаркам радять розбивати яйця одне про одного та мити їх перед приготуванням.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що кожен гість запитає рецепт: дуже смачна і проста сирна паска з цукатами на Великдень.

Раніше ми повідомляли про домашні рогалики з повидлом: покроковий рецепт для затишного ранку. Ідеально підійдуть для ранкової кави або вечірнього чаювання.

Також стало відомо, що так ви ще зелений борщ не готували: рецепт легендарної страви, яка переплюне усі супи.