Після свят у багатьох з нас залишаються приготовлені смаколики, включаючи паски. Господині зазвичай роблять багато партій, щоб присвятити їх у храмі та пригостити близьких, але згодом випічка черствіє.

Навіть засохлі та неапетитні паски можна "реабілітувати", це набагато краще, ніж викидати святкові ласощі, на які господині витратили так багато часу. Солодкі грінки чудово підійдуть до чаю чи кави, а також на сніданок.

Великодні паски, фото Знай.ua
Великодні паски, фото Знай.ua

Інгредієнти:

  • Паска - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 100 мл
  • Сахар - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 40 г
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Як приготувати, покроковий рецепт:

  1. Для цього поріжте почерствівши паску на скибочки. Збийте яйце зі 100 мл молока (можна додати щіпку солі або столову ложку цукру).
  2. Розігрійте на сковороді вершкове масло|мастило|.
  3. Вмочіть шматочки паски у збиті з молоком яйця і викладіть на гарячу сковороду.
  4. Обсмажте із двох сторін по кілька хвилин.
  5. Перекладіть грінки на тарілку, вистелену паперовими рушниками. За бажанням, можете присипати цукровою пудрою.

Грінки з паски, фото cesmak
Грінки з паски, фото cesmak

Нагадаємо, що цьому не місце у морозилці: які продукти, крім м'яса, заборонено заморожувати.

Популярні новини зараз
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що волога і повітряна паска на Великдень: рецепт, з яким випічка буде свіжою довго.

Також стало відомо, що Рошен та Мілка зачекають: рецепт домашнього шоколаду, який полюблять і діти, і дорослі.