Господині вміють готувати всіляку випічку, поєднують несподівані та інколи дивні смаки. Загалом роблять все, на що вистачає фантазії.

Але найчастіше на такі кулінарні ідеї потрібно багато часу, тому добре мати на запас рецепт простого печива на кефірі. На приготування такого простого, але водночас смачного печива під назвою "Равлики" піде менше години, а 20 хвилин із цього часу - на випікання. Не менш важливо, що всі інгредієнти дуже доступні та бюджетні.

Печиво "Равлики", фото sovkusom
Печиво "Равлики", фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Кефір 120 мл
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сахар 3 ст. л.
  • Соняшникова олія 50 г
  • Пшеничне борошно 280 г
  • Яйце 1 шт.
  • Лимонна цедра 10 г
  • Сіль 1 тріски.

Як приготувати:

У глибокій ємності збиваємо яйце з 1 ст. л. цукру та сіллю. Вливаємо кефір та олію, перемішуємо. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона, всипаємо її в яєчну суміш і додаємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто. Накриваємо його плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Розгортаємо тісто і формуємо з нього ковбаску. Розрізаємо її на шматочки однакового розміру. Формуємо з них кулі, кожну з яких розкочуємо в коржик. Посипаємо заготовки із тіста цукром. Згортаємо їх у трубочку і защипуємо краї. Формуємо равлик. Злегка прищипуємо краї.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Верх заготовок змащуємо олією та щедро посипаємо цукром. Викладаємо їх на лист, застелений пекарським папером. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Печиво "Равлики", фото sovkusom
Печиво "Равлики", фото sovkusom

Нагадаємо, що їжа від богів похмілля: готуємо халат на айрані, з ковбасою, огірками та редискою.

Раніше ми повідомляли про сирний соус, краще ніж у Макдональдсі: цей рецепт ви захочете використати для всього.

Також стало відомо, що намажте на хліб та отримайте справжню насолоду: рецепт зеленого соусу з часником.