Торт "Наполеон" багато років користується великою популярністю, а з його рецептом знайомий майже кожен.

Але не всі знають про існування цих ласощів у солоному вигляді. Звичайно, крем та цукор туди не входять, а в основі рибка. Такий закусочний торт полюбиться не менше традиційного "Наполеона". Може здатися, що процесів приготування багато, але вони дуже прості, тим більше така страва виглядає ефектно, а смак у неї неймовірний.

Солоний "Наполеон", фото ye.ua
Солоний "Наполеон", фото ye.ua

Інгредієнти:

  • Слоеное бездрожжевое тесто 1 кг
  • Сардина в олії 250 г
  • Яйце 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Майонез 100 г
  • Вершковий сир 200 г
  • Часник 2 зуб.

Готуємо:

Популярні новини зараз
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Розкочуємо тісто, розрізаємо на 5 прямокутних заготовок однакового розміру. Викладаємо їх і обрізки тіста на лист, застелений пергаментом.

Робимо проколи вилкою на заготовках по всьому периметру. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Даємо їм охолонути. Відварюємо моркву до готовності. Охолоджуємо її та очищаємо від шкірки. Натираємо овоч на великій тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник, трохи солі та 2 ст. л. майонезу до моркви. Добре перемішуємо.

Відварюємо яйця круто, натираємо яйця на великій тертці. Додаємо до них трохи майонезу. Злегка присолюємо і добре перемішуємо. Консервовану сардину подрібнюємо за допомогою звичайної виделки. Вливаємо до неї трохи олії з консервної банки. Ретельно перемішуємо.

Приготування солоного "Наполеона", фото sovkusom
Приготування солоного "Наполеона", фото sovkusom

Викладаємо корж із листкового тіста. Змащуємо його майонезом. Зверху викладаємо половину загальної кількості риби, рівномірно її розподіляючи. Потім поміщаємо другий корж. Далі шар за шаром, а поміж ними яєчна маса.

Обмотуємо торт харчовою плівкою, зверху поміщаємо дерев'яну дошку як вантаж. Забираємо в холодильник як мінімум на 12 годин, обрізки листкового тіста подрібнюємо в крихту і зверху на торт.

Солоний "Наполеон", фото sovkusom
Солоний "Наполеон", фото sovkusom

Нагадаємо, що їжа від богів похмілля: готуємо халат на айрані, з ковбасою, огірками та редискою.

Раніше ми повідомляли про сирний соус, краще ніж у Макдональдсі: цей рецепт ви захочете використати для всього.

Також стало відомо, що намажте на хліб та отримайте справжню насолоду: рецепт зеленого соусу з часником.