Сочевиця є справжнім скарбом серед бобових культур. Її цінують за високий вміст рослинного білка та відсутність жиру, що робить її улюбленицею шанувальників здорового способу життя. Однак, щоб розкрити весь потенціал цієї скромниці, важливо знати секрети її приготування.

Час, необхідний варіння сочевиці, залежить від її різновиду. Зелена сочевиця готується протягом 25-30 хвилин, коричнева – 30-40 хвилин, а червона – лише 15-20 хвилин. Ці проміжки часу є орієнтовними, але слід регулярно куштувати сочевицю до смаку, щоб не пересмажити її. Про це повідомляє "Світ порад".

Суп із сочевиці, фото з Instagram Глінської
Суп із сочевиці, фото з Instagram Глінської

Для приготування сочевиці на гарнір знадобляться: 1 склянка сочевиці червоного сорту, 2 склянки води та 0,5-1 чайна ложка солі. Спочатку ретельно промийте сочевицю під проточною водою, видаливши будь-які домішки. Потім залийте холодною водою у співвідношенні 2 склянки води на 1 склянку сочевиці та доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь, щоб рідина ледве кипіла. Протягом варіння не закривайте каструлю повністю кришкою, залишивши невеликий отвір для виходу пари. За 5 хвилин до готовності додайте сіль|соль|.

Маленький секрет, який допоможе зробити сочевицю смачнішою – додавання приправ під час варіння. Розмарин, лавровий лист, шавлія, перець чорний і соєвий соус додадуть йому неповторного аромату. Також можна додати столову ложку оливкової олії після закипання води.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах
Показати ще

Суп із сочевиці, скріншот: YouTube
Суп із сочевиці, скріншот: YouTube

Важливо пам'ятати кілька правил, щоб досягти ідеальної консистенції сочевиці. По-перше, дотримуйтесь пропорції: 1 склянка сочевиці на 1,5-2 склянки води. По-друге, залежно від сорту, сочевиця може збільшитись в обсязі до 3 разів під час варіння. По-третє, на відміну інших бобових, сочевицю необов'язково замочувати перед приготуванням – досить ретельно промити її.

Нагадаємо, маринуйте яблука тільки так: супер ароматний рецепт фруктів, який здивує кожного гостя

Як повідомляв "Знай.ua", думали, що вегетаріанці? У яких "нем'ясних" продуктах є тваринний слід

Знай.ua писав, чи корисна вівсянка, як про це говорять: головні проблеми "популярної" каші для схуднення