Запечені яблука не тільки дуже смачні, а й корисні. Їх можна їсти і дорослим, і дітям. Ці ласощі часто входять у дієтичне та лікувальне меню, у тому числі при панкреатиті та навіть діабеті.

При цьому із фруктом дуже легко працювати, а на готування піде мінімум часу. Яблука запікають з різними начинками та спеціями, найпопулярніші – солодкий сир або просто цукор із корицею. Але лише деякі куштували цей десерт із сухофруктами та горіхами, хоча це один із найкращих рецептів. Готування не забере багато часу та сил, а яблуками можна нагодувати всю родину чи гостей.

Запечені яблука, фото lefood
Запечені яблука, фото lefood

Інгредієнти:

  • Яблука (краще вибрати солодкі) – 4 штуки
  • Лимонний сік – 1 год.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Горіхи – 1 жменя
  • Сухофрукти – 80 г
  • Мед – 2 ст.л.
  • Палички кориці та бадьян для прикрашання

Як приготувати:

Добре помийте яблука, зріжте верхівку і ретельно видаліть середину, щоб не залишилося кісточок. Далі збризкайте всередині лимонним соком.

Запікайте близько 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах, готовність можна визначити зубочисткою і рум'яною скоринкою. Для прикраси яблук ідеально підходять палички кориці та зірочки бадьяна.

Запечені яблука, фото lefood
Запечені яблука, фото lefood

Нагадаємо, що не потрібно викидати шалені гроші: смачний молочний коктейль із печивом у домашніх умовах.

Раніше ми повідомляли, що ваші стегна ще ніколи не були такими соковитими: рецепт курки для особливих настроїв.

Також стало відомо, що коли м'ясні страви "на паузі", просто приготуй ці капустяні котлети: пищатимеш від насолоди.