Курячий бульйон – це улюблена перша страва для багатьох сімей. Однак, щоб воно було не тільки смачним, а й корисним для здоров'я, потрібно знати деякі нюанси його приготування. Вибір правильних інгредієнтів відіграє ключову роль у забезпеченні гарної якості та безпеки бульйону.

Для того, щоб він був дійсно ароматним і наситив свій багатий смак, він повинен містити достатню кількість жиру. Тривалий процес варіння та додавання зелені, такий як петрушка, є обов'язковими складовими для досягнення бажаного результату. Однак, незважаючи на спокусу посилити смак за допомогою бульйонних кубиків, краще уникати їх використання, оскільки вони містять консерванти . Натомість рекомендується додати інший вид м'яса, наприклад, яловичину, яка додасть бульйону багатший і глибший смак.

Курячий бульйон, скріншот: Youtube
Курячий бульйон, скріншот: Youtube

Коли йдеться про вибір курячого м'яса для бульйону, експерти не рекомендують використовувати такі частини як хвостик, голову та легені. Саме в цих органах, за твердженнями кулінарів, накопичуються шкідливі для організму речовини та паразити. Навіть тривале варіння не може повністю позбавитися цієї проблеми, оскільки паразити стійкі до нагрівання і можуть залишатися в бульйоні.

Кращими частинами курки для приготування бульйону вважаються стегенця, крильця та грудка. Саме вони забезпечать відмінний смак та безпеку.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Бульйон, скріншот із відео
Бульйон, скріншот із відео

Рекомендується варити його на низькому вогні, дозволяючи повністю розкритися ароматам приправ, зелені, курки та овочів. Ще однією поширеною помилкою є додавання м'яса в киплячу воду. У той же час кулінари радять класти його тільки в холодну рідину.

Нагадаємо, всі українці використовують цей інгредієнт у супах - але чому він дуже небезпечний

Як повідомляв "Знай.uа", чому потрібно забути про сирі яйця: отримайте більше шкоди, ніж користі

Знай.uа писав, чому пенсіонерам краще їсти гірчицю мало не ложками: про ці властивості ви не знали