Здавалося б, кожен українець знає, як приготувати смачний бульйон, адже це одна з найпростіших страв. Однак, виявляється, багато хто недооцінює важливість одного з ключових інгредієнтів майже кожного супу - цибулі. Більшість люблять обсмажувати її на вершковому маслі або олії перед додаванням у блюдо.

Безперечно, додавання підсмаженої цибулі в киплячий бульйон надає йому приємного аромату. Однак останні дослідження показують, що використання підсмаженої цибулі в супах не завжди є найкращим рішенням. Виявляється, більшість людей готують цей овоч неправильно.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Лікар-дієтолог Башар Ель-Хелоу з Національного науково-дослідного інституту громадської охорони здоров'я PZH-PIB у Варшаві розповів про ризики, пов'язані з додаванням наджареної цибулі в супи. Експерт зазначає, що необхідно приділяти особливу увагу ступеню його обсмажування. Справа в тому, що якщо перетримати цибулю на сковороді і додати в киплячу рідину трохи обвуглені шматочки, у воді почнуть утворюватися небезпечні токсини, зокрема акриламід.

Ряд експериментів на тваринах показали, що акриламід може викликати розвиток серйозних захворювань, включаючи рак. Дієтолог також застеріг, що ця речовина здатна накопичуватися в організмі, порушуючи функціонування нервової системи. Втім, повністю відмовлятися від додавання смаженої цибулі до супів не варто. Фахівець порадив використати безпечніші методи приготування цього овочу.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

По-перше, він завжди видаляє ті шматочки цибулі, які підгоріли на сковороді, і лише після цього додає овоч у суп. По-друге, він підсмажує цибулю на сухій сковороді з антипригарним покриттям. І нарешті, за його словами, можна використовувати сковороду-гриль, що дозволяє уникнути обвуглювання цибулі.

Нагадаємо, навіщо до гречки додавати часник та імбир: секрети приготування крупи, про які ви не знали

Як повідомляв "Знай.ua", не тільки купити в "Галя Балувана", а ще й правильно приготувати: як розморожувати котлети

Знай.uа писав, чому пенсіонерам краще їсти гірчицю мало не ложками: про ці властивості ви не знали