Гречка - це не тільки універсальний гарнір, але ще й корисний. Все завдяки багатому вмісту амінокислот, вітамінів та мінеральних речовин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле мінус крупи в тому, що вона може швидко набриднути, навіть якщо використовувати її для супу та інших страв. Є чудовий спосіб урізноманітнити смак гречки – додати цікаві спеції, і в результаті гарнір заграє по-новому.
Про ці маленькі хитрощі давно знають шеф-кухарі та сміливці, які не бояться експериментів у кулінарії.
Для звичної порції вистачить лише кілька грамів спеції. Для початку спробуйте в процесі приготування додати разом із сіллю гострий перець чилі, а наступного разу - куркуму, сушений часник або цибулю. Все це урізноманітнює смак гарніру.
Також з гречкою чудово поєднується кмин. Він має пекучий, гіркувато-пряний смак, трохи схожий на аніс, і легкий кроповий запах. Використовувати краще насіння, попередньо обсмажене в маслі, але спеції в порошку теж підійде.
А ось ароматний імбир змінить смак гречаної крупи до невпізнанності, але рекомендується вибирати саме сушений та подрібнений продукт, а не сирий.
Нагадаємо, що вийде не гірше, ніж у турків: рецепт домашньої пахлави з горішками та медом.
Раніше ми повідомляли про рецепт лінивого хачапурі для поціновувачів простої кухні: секрети приготування на сковороді.
Також стало відомо, що не тільки купити в "Галя Балувана" , а ще й правильно приготувати як розморожувати котлети.