Хачапурі - улюблена страва поціновувачів смачної та простої кухні. Однак приготування вдома може викликати складнощі, в результаті чого страва не вдасться, а настрій та апетит зіпсується.

Тому, сьогодні ми розповімо як за невеликий проміжок часу приготувати сирну страву, яка нагадує хачапурі. Іншими словами її можна назвати "лінивий хачапурі".

хачапурі, фото з вільних джерел
хачапурі, фото з вільних джерел

Інгредієнти:

Сир (будь-який, що добре плавиться) - 150 - 200 грамів

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Яйце - 1 шт

Борошно - 120-130 грамів

Молоко - 200 мл

Цукор - 0, 5 ч. ложки

Розпушувач - 0,5 ч. ложки

Сіль - щіпка

Як приготувати:

В глибокій мисці змішайте яйце, сіль, цукор, молоко, борошно та розпушувач. Розмішайте суміш ложкою до однорідної консистенції.

Після цього натріть на великій або середній тертці сир та додайте до тіста. Сковорідку змастіть невеликою кількістю олії, а коли нагріється вилийте невелику кількість тіста.

"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб
"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб

Важливо смажити хачапурі на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин з одного боку. При цьому сковорідку краще накрити кришкою, поки тісто не схопиться.

Потім обережно переверніть сирний "млинець" на іншу сторону та смажте з іншого боку протягом 2-3 хвилин до появи рум'яної корочки.

"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб
"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб

Ще гаряче "ліниве" хачапурі можна змазати вершковим маслом та додати яйце за бажанням. Приємного!

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, досі робите з курячого філе? Рецепт котлет із крабових паличок, які вас приємно здивують

Раніше портал Знай інформував, більше не витрачатимете час на тісто: рецепт лінивих, але дуже смачних біляшів на сковороді

Також наш портал повідомляв, хоч на вечерю, хоч на свято: рецепт соковитих голубців з рисом та фаршем