Для всіх наших дорогих і шановних читачів є чудовий рецепт, який допоможе зустрічати весну з гарним настроєм. На цей раз готуємо домашні голубці з фаршем та рисом. Просто, швидко та недорого.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧудова страва як на кожен день, так і на святковий стіл. Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
Капуста білокачанна – 1 шт.;
Фарш м'ясний - 600 г;
Рис - 120 г;
Цибуля ріпчаста - 200 г;
Морква - 200 г;
Томатна паста - 30 г;
Вода - 1,4 л;
Оцет - 100 г;
Цукор - 15 г;
Лавровий лист - 3 шт.
Сіль та перець горошком - за смаком.
Спосіб приготування
Насамперед вирізаємо серцевину (качан) у капусти. Ставимо 1 л води на вогонь і додаємо 10 г солі. У киплячу воду вливаємо столовий оцет - він зробить капусту хрусткішою і не дасть їй розваритися. Опускаємо капусту у воду та накриваємо кришкою. Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву натираємо на великій тертці і разом із цибулею обсмажуємо на олії до напівготовності, протягом 15 хвилин.
Поступово капуста розм'якшується, і з неї можна зняти верхні листочки. Знову накриваємо каструлю кришкою і варимо капусту доти, доки вона не стане м'якою. Час варіння залежить від виду та віку капусти.
Половину пасерованих овочів відправляємо у фарш, а решту овочів перекладаємо в окрему миску. До фаршу з овочами додаємо промитий рис, солимо, перчимо і перемішуємо.
Виймаємо капусту з води та зрізаємо потовщення. Викладаємо начинку на капустяний лист і загортаємо, повертаючи краї. Дно казана вистилаємо капустяними листами, поверх викладаємо голубці. Пасеровані овочі, що залишилися, змішуємо з томатною пастою і обсмажуємо.
Додаємо цукор. Перемішуємо. Вливаємо воду, додаємо лавровий лист, сіль та перець горошком. Доводимо до кипіння. Заливаємо голубці. Варимо 1,5 години на повільному вогні. Голубці з м'ясом та рисом подаємо зі сметаною.
Нагадаємо, вже почала псуватися, а викидати шкода: як можна продовжити життя буряків – заготівлі для борщу та салатів.
Раніше повідомлялося, картоплю в мундирі зварите правильно і шкірка не лусне: секрети кулінарів, які мало хто знає.
Також, можна не тільки до м'яса: замаринуйте оселедець з медом і більше не зможете їсти інакше, рецепт.