Незважаючи на те, що пахлава це східний десерт, його можна приготувати в домашніх умовах. Такий десерт виходить набагато смачнішими та бюджетнішим за магазинний варіант.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЙого рецептом поділилась фудблогерка Наталія на своїй сторінці в Instagram.
Інгрідієнти:
Тісто філо - 1 уп.
Вершкове масло - 200 гр.
Подрібнені горіхи ~ 300гр.
Жовток - 1 шт.
Сироп:
мед 250 гр. + цукор 100 гр. + вода 80 гр.
Спосіб приготування:
Тісто розморожуємо повністю, розрізаємо на рівні листи під вашу форму.
Кожен лист змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Кожен третій шар посипаємо подрібненими горіхами.
Останній шар змащуємо жовтком. Випікаємо 30/35 хв. при 180 градусів.
Для сиропу змішуємо всі інгредієнти, ставимо на вогонь на 2/3 хв. доки не закипить.
Заливаємо гарячим сиропом гарячу пахлаву. Можна прикрасити горішками. Відправляємо в холод.
Смачного!
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, неймовірно хрусткий та ніжний одночасно: як приготувати насипний пиріг зі сметаною та сиром
Раніше портал Знай інформував, вже почав псуватись, а викидати шкода: як можна продовжити життя буряків - заготівлі для борщу та салатів
Також портал Знай повідомляв, картоплю в мундирі зварите правильно і шкірка не лусне: секрети кулінарів, які мало хто знає