Незважаючи на те, що пахлава це східний десерт, його можна приготувати в домашніх умовах. Такий десерт виходить набагато смачнішими та бюджетнішим за магазинний варіант.

Його рецептом поділилась фудблогерка Наталія на своїй сторінці в Instagram.

Інгрідієнти:

Тісто філо - 1 уп.
Вершкове масло - 200 гр.
Подрібнені горіхи ~ 300гр.
Жовток - 1 шт.

Сироп:
мед 250 гр. + цукор 100 гр. + вода 80 гр.

Спосіб приготування:

Тісто розморожуємо повністю, розрізаємо на рівні листи під вашу форму.

Медова пахлава. Фото: Instagram
Медова пахлава. Фото: Instagram

Популярні новини зараз
Зима 2025−2026 в Україні: чи чекати аномального тепла, різких морозів і снігових сюрпризів - прогноз синоптиків Пенсіонерам почали надходити дві виплати на місяць Комуналка по-новому: українців попередили щодо важливої ​​процедури Працівники платіжної системи bill_line («АйТіБіт») та її власник білорус Артем Ляшанов незабаром отримають кримінальну справу за відмивання коштів
Показати ще

Кожен лист змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Кожен третій шар посипаємо подрібненими горіхами.

Останній шар змащуємо жовтком. Випікаємо 30/35 хв. при 180 градусів.

Медова пахлава. Фото: Instagram
Медова пахлава. Фото: Instagram

Для сиропу змішуємо всі інгредієнти, ставимо на вогонь на 2/3 хв. доки не закипить.

Заливаємо гарячим сиропом гарячу пахлаву. Можна прикрасити горішками. Відправляємо в холод.

Смачного!

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, неймовірно хрусткий та ніжний одночасно: як приготувати насипний пиріг зі сметаною та сиром

Раніше портал Знай інформував, вже почав псуватись, а викидати шкода: як можна продовжити життя буряків - заготівлі для борщу та салатів

Також портал Знай повідомляв, картоплю в мундирі зварите правильно і шкірка не лусне: секрети кулінарів, які мало хто знає