Нам протягом року хочеться поласувати смачним борщем, вінегретом чи іншими стравами з буряка.

Але йому, як і будь-яким іншим продуктам, властиво псуватися. Є кілька способів зробити заготівлі. Можна відразу визначити, що буряк починає псуватися - він гниє, сохне і морщиться. Варто заздалегідь подумати про заготівлі, тому що поганий коренеплід вже врятувати не можна.

Буряк, фото napensii
Буряк, фото napensii

Свіжий буряк

Тут головне встигнути помітити, що час робити заготовки. Все дуже просто – буряк перед заморозкою потрібно добре помити, почистити і, загорнувши в харчову плівку, покласти в морозилку. Якщо продукт не міститься, попередньо наріжте кубиками або соломкою.

Варений буряк

Спочатку її потрібно промити і зварити звичайним способом, або запекти в духовці. Після буряка очищаємо від шкірки і натираємо на заготівлю. Цей варіант ідеально підійде для приготування борщу.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Пюре з буряка

Це може здатися дивним, але пюре - дуже універсальна заготівля, яку теж можна використовувати для борщу. Робиться вона із сирого коренеплоду, який попередньо нарізають кубиками та подрібнюють за допомогою блендера чи м'ясорубки. Щоб заморозити, слід розлити за силіконовими формами для випікання або льоду.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо про легендарний рецепт капусти "Пелюсток": така пікантна, аж дух захоплює.

Раніше ми повідомляли, що шарлотку немає, а пити: рецепт ароматного чаю зі смаком випічки.

Також стало відомо, що раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки.