Картопля в мундирі найчастіше є основним інгредієнтом для салатів та раціону любителів здорового харчування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідомо, що картопля відварена в шкірці корисніша за очищений овоч, але для цього потрібно зварити її так, щоб вона не потріскалася.
Досвідчені кулінари розповіли, як треба варити картоплю, щоб мундири залишалися цілими. На щастя, складного в цьому немає нічого, потрібно лише дотримуватись простої інструкції.
У той же час, як пояснюють кулінари, шкірка неодмінно трісне, якщо поміщати бульби в окріп або варити картоплю довше, ніж потрібно. А дотримуючись нескладних правил, можна зварити картоплю цілою, придатною як для приготування салату, так і для подачі до столу у вигляді гарніру.
Як правильно варити картоплю в мундирі:
- Насамперед, зауважте, що овочі мають бути одного розміру, що дозволяє зберегти шкірку цілою. Крім того, вони мають бути одного сорту.
- Спочатку картоплини промивають, складають у каструлю і заливають холодною водою, яка повинна закривати їх цілком і бути вищим рівнем на пару сантиметрів.
- На початку варіння необхідно додати сіль із розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води. Дуже важливо у цьому випадку не пересолити.
- Також можна додати олію. Масло запобігає розтріскуванню шкірки, а сама картопля виходить смачнішою та ароматнішою.
- Картоплю доводять до кипіння та варять протягом 15 хвилин, але вже на середньому вогні. Якщо картопля варитиметься у бурхливій воді, то шкірка неодмінно трісне.
Нагадаємо, що ніжний ,як хмаринка: рецепт вершкового десерту з шоколадним печивом.
Раніше ми повідомляли, що в "Маку" та "КФС" так не зроблять: рецепт соковитого домашнього бургера.
Також не зайвим буде сніданок, ніж тільки хмари раю: готуємо омлет-суфле за сучасним рецептом.