Цей салат ви навряд чи куштували, але він точно займе поважне місце у вашому сердечку. Оригінальний салат з буряком та оселедцем показала фуд-блогер на своїй сторінці в соціальній мережі.

Щоб салат заграв новими смаками, потрібно буде замаринувати цибулю. Робиться це легко та швидко.

Інгредієнти для салату:

  • Оселедець – 1 штука;
  • Буряк – 1 штука;
  • Консервований горошок – 1 банка;
  • Цибуля синя – 1 штука;
  • Кріп – пучок;
  • Олія – 1 столова ложка;
  • Чорний перець – за смаком.

Маринад для цибулі:

  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Оцет – 1 столова ложка;
  • Вода – 300 мл.

Почати варто з маринаду цибульки. Синя цибулька солодка, тому цукру для неї додаємо менше. Її потрібно почистити та порізати пером, скласти у невелику ємність для маринаду.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Салат з оселедцем. Фото: скрін відео
Салат з оселедцем. Фото: скрін відео

Зверху посипати цукром, сіллю та оцтом і залити гарячою водою. Все це достатньо залишити на 15 хвилин, щоб цибуля замаринувалась повністю.

Оселедець(якщо цілий) почистити, вибрати кісточки та порізати соломкою - не сильно мілка, а середня. Буряк, попередньо відварений ми також чистимо та ріжемо соломкою, практично одного розміру з оселедцем.

Салат з оселедцем. Фото: скрін відео
Салат з оселедцем. Фото: скрін відео

Все це складаємо у ємність, в якій будемо мішати салат і додаємо туди горошок. Саме час до всього додати мариновану цибулю та мілко порізаний кріп.

Салат з оселедцем. Фото: скрін відео
Салат з оселедцем. Фото: скрін відео

Коли салат зібраний, час його заправляти. Достатньо буде додати тих спецій, які полюбляєте та олію - може підійти будь-яка (оливкова, соняшникова та інша).

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, неймовірно хрусткий та ніжний одночасно: як приготувати насипний пиріг зі сметаною та сиром

Раніше портал Знай інформував, вже почав псуватись, а викидати шкода: як можна продовжити життя буряків - заготівлі для борщу та салатів

Також портал Знай повідомляв, картоплю в мундирі зварите правильно і шкірка не лусне: секрети кулінарів, які мало хто знає