Рибний бульйон дуже насичений та ароматний, а готують його на основі кісток, головок та хвостів. Він може використовуватися для різних супів та соусів, а також як самостійне блюдо, але важливо вміти його правильно варити.

Найкраще вибирати охолоджену рибу, одні люблять із філе, інші чисто на кістках. Ріжемо шматочки середнього розміру, приблизно з 2-2,5 сірникової коробки.

Чищення риби, фото mirhitrostey
Чищення риби, фото mirhitrostey

Закладаємо рибу в киплячу, трохи підсолену воду, до якої вже додані улюблені прянощі. Найчастіше використовують перець, лавровий лист та спеціальну приправу. Час приготування залежить від сорту риби, але зазвичай на це потрібно не більше 20 хвилин. Навіть візуально можна визначити - все готово, якщо шматочки опустилися на дно каструлі.

Якщо ви готуєте рибний суп, бульйон потрібно зварити заздалегідь. Далі витягуємо рибу, закидаємо картоплю та овочеву засмажку. А коли вони зваряться, повертаємо в каструлю нарізану дрібними шматочками рибу.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Але врахуйте, що готовий бульйон може зберігатися в холодильнику протягом 3 днів, а наполягати чи томити рибний суп не рекомендується. У такому разі він каламутніє і набуває неприємного присмаку.

Рибний суп, фото russianfood
Рибний суп, фото russianfood

Нагадаємо про легендарний рецепт капусти "Пелюсток": така пікантна, аж дух захоплює.

Раніше ми повідомляли, що шарлотку немає, а пити: рецепт ароматного чаю зі смаком випічки.

Також стало відомо, що раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки.