Кулінари ніколи не боялися експериментувати з різними поєднаннями, тому у світ і вийшли шедеври, якими ми зараз ласуємо.

А після приготування цього шоколадно-бурякового торта всі близькі будуть просити у вас рецепт. Використання буряків не обмежується тільки салатами та борщем, випічка з нього теж виходить найсмачніша. З готуванням доведеться трохи повозитися, але повірте, воно того варте.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • 250 г темного шоколаду
  • 250 г очищеного сирого буряку
  • 3 яйця
  • 100 мл олії
  • 150 г цукру
  • 100 г борошна
  • 50 г подрібненого мигдалю
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • дрібка солі

Приготування:

Буряк подрібнити теркою, віджати сік. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Яйця, цукор і олію збити у великій мисці міксером.

Додайте ванільний цукор, борошно, просіяне разом з розпушувачем, сіллю та меленим мигдалем, акуратно перемішайте великою ложкою. Далі подрібнені буряки і розтоплений шоколад, ще раз ретельно перемішайте.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Розігрійте духовку до 175 градусів. Форму для запікання діаметром 20-22 см змастіть олією та застелите пергаментом. Викладіть тісто, запікайте 45 хвилин. Дістаньте торт, дайте йому охолонути у формі 5-7 хвилин, акуратно витягніть із форми.

Шоколадний бісквіт, фото prostorecepty
Шоколадний бісквіт, фото prostorecepty

Для глазурі: розтопити 150 г шоколаду на водяній бані чи мікрохвильовій печі. 100 г сметани при кімнатній температурі збити з цукровою пудрою, додати розтоплений шоколад, що злегка остигнув, і знову збити. Розподіліть глазур по поверхні охолодженого торта.

Шоколадно-буряковий торт, фото prostoway
Шоколадно-буряковий торт, фото prostoway

Нагадаємо, що рибні котлетки більше ніколи не розпадуться: прості секрети, про які мало хто знає.

Раніше стало відомо, що вдвічі швидше посмажте картоплю: неявні секрети приготування холостяцької страви.

Також стало відомо, що залишилася гречка чи картопля? Приготуйте цей пиріг і забудете про звичний гарнір.