Кулінари ніколи не боялися експериментувати з різними поєднаннями, тому у світ і вийшли шедеври, якими ми зараз ласуємо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА після приготування цього шоколадно-бурякового торта всі близькі будуть просити у вас рецепт. Використання буряків не обмежується тільки салатами та борщем, випічка з нього теж виходить найсмачніша. З готуванням доведеться трохи повозитися, але повірте, воно того варте.
Інгредієнти:
- 250 г темного шоколаду
- 250 г очищеного сирого буряку
- 3 яйця
- 100 мл олії
- 150 г цукру
- 100 г борошна
- 50 г подрібненого мигдалю
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру
- дрібка солі
Приготування:
Буряк подрібнити теркою, віджати сік. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Яйця, цукор і олію збити у великій мисці міксером.
Додайте ванільний цукор, борошно, просіяне разом з розпушувачем, сіллю та меленим мигдалем, акуратно перемішайте великою ложкою. Далі подрібнені буряки і розтоплений шоколад, ще раз ретельно перемішайте.
Розігрійте духовку до 175 градусів. Форму для запікання діаметром 20-22 см змастіть олією та застелите пергаментом. Викладіть тісто, запікайте 45 хвилин. Дістаньте торт, дайте йому охолонути у формі 5-7 хвилин, акуратно витягніть із форми.
Для глазурі: розтопити 150 г шоколаду на водяній бані чи мікрохвильовій печі. 100 г сметани при кімнатній температурі збити з цукровою пудрою, додати розтоплений шоколад, що злегка остигнув, і знову збити. Розподіліть глазур по поверхні охолодженого торта.
Нагадаємо, що рибні котлетки більше ніколи не розпадуться: прості секрети, про які мало хто знає.
Раніше стало відомо, що вдвічі швидше посмажте картоплю: неявні секрети приготування холостяцької страви.
Також стало відомо, що залишилася гречка чи картопля? Приготуйте цей пиріг і забудете про звичний гарнір.