Важко не погодитися, що піцу люблять дуже багато - їсти м'ясну, а їсти з овочами. Є навіть легенда, що італійці придумали піцу як їжу для бідних. Однак насправді це справжній скарб для гурманів по всьому світу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа цей раз пропонуємо нашим читачам дізнатися, як можна просто і легко зробити справжню піцу вдома. Для цього потрібно правильно замісити тісто заздалегідь. А ось про начинку – думай вже самостійно, як кажуть – це справа смаку.
Про цей рецепт тесту для піци розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими рецептами у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- борошно – 330 г;
- вода - 170 мл;
- дріжджі сухі активні – 4 г;
- Олія оливкова першого віджиму або соняшникова - 10 мл;
- Сіль – 5 г.
Спосіб приготування
Щоб приготувати тісто для піци, спершу просіяти борошно. У борошні зробити вирву. Всипати дріжджі. Потім підливати невеликими порціями олію та воду. Одночасно перемішувати борошно від краю до центру.
Тісто взялося в грудку. Посолити. Місити ще 10 хвилин. У результаті вийде "гумова" тісто. Розділити тісто на 2-3 частини, скачати в кулю, помістити в харчову герметичну ємність із кришкою і поставити в холодильник.
Наступного дня тісто для піци можна використовувати (максимум протягом доби).
При формуванні коржа для піци тісто не розгортати, а розтягувати, розкручувати для тонкої піци.
Нагадаємо, якщо набрид звичайний суп: рецепт швидкого та ароматного обіду з плавленим сиром та мисливськими ковбасками.
Раніше повідомлялося, чи є капуста, але борщ чи голубці не хочете? Рецепт ідеальних котлет.
Також, не мучиться питаннями, коли вже весна: приготуйте цей легкий салат із яйцем, шпинатом та щавлем.