Наш дорогий читач, раніше ми розповідали, як вдома приготувати майже справжній шашлик, а цього разу пропонуємо закоптити сало в домашніх умовах. Є дуже простий рецепт приготування смачного домашнього сала у мультиварці.

Схожість такого сала з копченим проявляється не лише зовні, а й на смак.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який активно ділиться своїми "заготовками" у YouTube.

Копчене сало вдома, скріншот: YouTube
Копчене сало вдома, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

- сало - 1 кг
- вода - 1 л
- чай ​​чорний у пакетиках - 7 пак.
- сіль – 3 ст. л. (з гіркою)
- часник - 3 зубчики
- лавровий лист - 3 шт.
- цукор – 1 ч. л.
- перець чорний горошком – 8 шт.

Спосіб приготування

Спочатку потрібно підготувати необхідні продукти. Сало вимити, розрізати на шматочки розміром приблизно 5х5 см. Воду довести до кипіння, додати лавровий лист, сіль, цукор, перець та пакетики чаю. Кип'ятити близько 5 хвилин|мінути|.

Копчене сало вдома, скріншот: YouTube
Копчене сало вдома, скріншот: YouTube

Копчене сало вдома, скріншот: YouTube
Копчене сало вдома, скріншот: YouTube

Викласти сало в мультиварку, залити маринадом. Видавити через прес очищений часник. Включити програму мультиварки "Гушіння" на 1,5 години. Після цього відключити мультиварку та залишити сало в маринаді на 12 годин. Можна перекласти у каструлю.

Копчене сало вдома, скріншот: YouTube
Копчене сало вдома, скріншот: YouTube

"Копчене" сало в мультиварці готове. Зберігати його рекомендую у морозилці. Приємного апетиту, і обов'язково поділіться із близькими.

Копчене сало вдома, скріншот: YouTube
Копчене сало вдома, скріншот: YouTube

І потрібно додати, що замість мультиварки можна спробувати зробити все те саме тільки в каструлі, на тихому вогнику, просто продовживши час до 2 годин.

Нагадаємо, не гірше домашнього "Наполеона": як приготувати повітряні шари на кефірі.

Раніше повідомлялося, залиш "колу" ворогам: оригінальний рецепт узвару з прянощами, з яким забудеш про спрагу.

Також, як великий дерун: рецепт картопляного рулету з курочкою та сиром від Ектора Хіменеса-Браво.