Наш дорогий читач, раніше ми розповідали, як вдома приготувати майже справжній шашлик, а цього разу пропонуємо закоптити сало в домашніх умовах. Є дуже простий рецепт приготування смачного домашнього сала у мультиварці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСхожість такого сала з копченим проявляється не лише зовні, а й на смак.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який активно ділиться своїми "заготовками" у YouTube.
Що нам потрібно із продуктів:
- сало - 1 кг
- вода - 1 л
- чай чорний у пакетиках - 7 пак.
- сіль – 3 ст. л. (з гіркою)
- часник - 3 зубчики
- лавровий лист - 3 шт.
- цукор – 1 ч. л.
- перець чорний горошком – 8 шт.
Спосіб приготування
Спочатку потрібно підготувати необхідні продукти. Сало вимити, розрізати на шматочки розміром приблизно 5х5 см. Воду довести до кипіння, додати лавровий лист, сіль, цукор, перець та пакетики чаю. Кип'ятити близько 5 хвилин|мінути|.
Викласти сало в мультиварку, залити маринадом. Видавити через прес очищений часник. Включити програму мультиварки "Гушіння" на 1,5 години. Після цього відключити мультиварку та залишити сало в маринаді на 12 годин. Можна перекласти у каструлю.
"Копчене" сало в мультиварці готове. Зберігати його рекомендую у морозилці. Приємного апетиту, і обов'язково поділіться із близькими.
І потрібно додати, що замість мультиварки можна спробувати зробити все те саме тільки в каструлі, на тихому вогнику, просто продовживши час до 2 годин.
Нагадаємо, не гірше домашнього "Наполеона": як приготувати повітряні шари на кефірі.
Раніше повідомлялося, залиш "колу" ворогам: оригінальний рецепт узвару з прянощами, з яким забудеш про спрагу.
Також, як великий дерун: рецепт картопляного рулету з курочкою та сиром від Ектора Хіменеса-Браво.