Слойки на кефірі - смачний аналог класичного торта "Наполеон". Вони схожі за смаками, але тістечка готуються набагато простіше та швидше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування слойок знадобляться звичні продукти, які є в кожному холодильнику.
Інгредієнти:
Вершкове масло - 250 грамів
Борошно - 500 грамів
Кефір - 250 мілілітрів
Сіль - щіпка
Розпушувач - чайна ложка
Для крихти:
Вершкове масло - 150 грамів
Борошно - 120 грамів
Ванільний цукор - 1 пакетик (8 грамів)
Цукор - 150 грамів
Для змащування знадобиться молоко (приблизно ложка та 1 жовток)
Як приготувати:
Для тіста беремо охолоджене вершкове масло та натираємо його на тертці в просіяне борошно. Після цього необхідно перетерти два інгредієнти до стану крихти.
Всипте до суміші сіль, розпушувач та влийте кефір. Замішайте тісто, покладіть в пакет, щоб воно не обвітрилося та залиште в холодильнику на 2 години.
За цей час приготуємо крихту для начинки. Для цього вершкове масло натріть на тертці та з'єднайте з вершковим маслом. Додайте цукор та ванільний цукор та добре перемішайте до стану крихти.
Тісто розрізаємо на кілька частин - найкращим варіантом буде 5. Кожен з них розкатайте в прямокутний шматок, товщиною 2-3 мм.
Далі викладаємо шар крихти та накриваємо ще одним розкатаним шаром тіста. Повторюємо дії, поки не буде тіста та крихти. Розріжте слойки на декілька частин.
Зверху змащуємо випічку збитою сумішшю молока та жовтка.
Випікати потрібно при температурі 170 градусів - 35 або 40 хвилин.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, перемазали варенням і вийшов торт: як правильно та швидко приготувати бісквіт, який завжди піднімається
Раніше портал Знай інформував, 15 хвилин і піца без духовки готова: як порадувати себе італійським шедевром на сковороді
Також наш портал повідомляв, ще є час заготувати: рецепт консервованих мандарин із спеціями