Слойки на кефірі - смачний аналог класичного торта "Наполеон". Вони схожі за смаками, але тістечка готуються набагато простіше та швидше.

Для приготування слойок знадобляться звичні продукти, які є в кожному холодильнику.

Слойки на кефірі. Фото: скрін Ютуб
Слойки на кефірі. Фото: скрін Ютуб

Інгредієнти:

Вершкове масло - 250 грамів

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Показати ще

Борошно - 500 грамів

Кефір - 250 мілілітрів

Сіль - щіпка

Розпушувач - чайна ложка

Для крихти:

Вершкове масло - 150 грамів

Борошно - 120 грамів

Ванільний цукор - 1 пакетик (8 грамів)

Цукор - 150 грамів

Для змащування знадобиться молоко (приблизно ложка та 1 жовток)

Як приготувати:

Для тіста беремо охолоджене вершкове масло та натираємо його на тертці в просіяне борошно. Після цього необхідно перетерти два інгредієнти до стану крихти.

Слойки на кефірі. Фото: скрін Ютуб
Слойки на кефірі. Фото: скрін Ютуб

Всипте до суміші сіль, розпушувач та влийте кефір. Замішайте тісто, покладіть в пакет, щоб воно не обвітрилося та залиште в холодильнику на 2 години.

За цей час приготуємо крихту для начинки. Для цього вершкове масло натріть на тертці та з'єднайте з вершковим маслом. Додайте цукор та ванільний цукор та добре перемішайте до стану крихти.

Тісто розрізаємо на кілька частин - найкращим варіантом буде 5. Кожен з них розкатайте в прямокутний шматок, товщиною 2-3 мм.

Слойки на кефірі. Фото: скрін Ютуб
Слойки на кефірі. Фото: скрін Ютуб

Далі викладаємо шар крихти та накриваємо ще одним розкатаним шаром тіста. Повторюємо дії, поки не буде тіста та крихти. Розріжте слойки на декілька частин.

Слойки на кефірі. Фото: скрін Ютуб
Слойки на кефірі. Фото: скрін Ютуб

Зверху змащуємо випічку збитою сумішшю молока та жовтка.

Випікати потрібно при температурі 170 градусів - 35 або 40 хвилин.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, перемазали варенням і вийшов торт: як правильно та швидко приготувати бісквіт, який завжди піднімається

Раніше портал Знай інформував, 15 хвилин і піца без духовки готова: як порадувати себе італійським шедевром на сковороді

Також наш портал повідомляв, ще є час заготувати: рецепт консервованих мандарин із спеціями