Коли ідеї для страв себе вичерпали, і хочеться швиденько чогось традиційного та смачного, скористайтесь нашим рецептом смачної піци зі сковороди, приготувати яку можуть навіть діти під пильним оком дорослих.

Коли нові страви куштувати набридло і хочеться традиційних смаків, можна приготувати піцу, яка порадує швидким приготуванням коржика та його смаком. А інгредієнти можна використовувати на свій смак.

Піца у пательні. Фото: Youtube
Піца у пательні. Фото: Youtube

Для піци знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 200 мл кефіру
  • 2 ч.л. Сахара
  • 1 ч.л рік
  • 350 г борошна
  • 1/3 ч. л. соди
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 ст.л. масла

Для начинки потрібно взяти томатний соус чи кетчуп, суміш сухих чи свіжих італійських трав, ковбаса чи курочка, маслини чи грибочки, кукурудза, сир, зелень на розсуд.

Піца у пательні. Фото: Youtube
Піца у пательні. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Показати ще

Приготування:

Спочатку слід змішати все на коржі. У кефір вбити яйце, додати|добавляти| сіль|соль|, цукор і перемішати. До розчину додати борошно, соду та розпушувач.

Тепер добре вимісити тісто. Після чого можна додати олію і згадати тісто, щоб воно було досить рідке і трохи продовжувало липнути в руки, але не занадто. При необхідності можна додати ложку або півтора борошна. Тісто має бути м'яке і зовсім злегка липнути до рук, не забивайте його, тому що буде не рихле.

Піца у пательні. Фото: Youtube
Піца у пательні. Фото: Youtube

Тісто слід відставити, щоб інгредієнти добре взаємодіяли протягом 30 хв. Після відстоювання готове воно буде м'яким та еластичним.

Тепер можна розділити тісто на частини, залежно, який діаметр сковороди і яку товщину ви випікатимете піцу.

Борошном присипаємо поверхню, розгортаємо тісто в коло. Викладаємо його на сковороду та на вогні, трохи більше мінімального під кришкою печем корж 5 хв. Перевертаємо, корж повинен бути рум'яним, і на підрум'янену частину викладаємо начинку, накриваємо кришкою і готуємо ще 10 хв.

Нагадаємо, що теплий травень зачекає: як приготувати соковитий шашлик із димком на сковороді.

Раніше ми повідомляли про найпростіший рецепт ситних булочок "Сніданок на роботу": потрібні борошно та сосисочки.

Також стало відомо, що легко, швидко та просто: рецепт шоколадних кексів за 40 хвилин – встигнете до вечірнього чаю.