Хоча бісквітне тісто, що є основою смачних тортів та неймовірних простих десертів, приготувати нескладно, є безліч нюансів, без знання яких спекти пухкий та ароматний бісквіт просто неможливо.

Кулінари розповіли, яких правил слід дотримуватися, щоб у вас вийшов ніжний, повітряний і смачний бісквіт. Спробуйте найпростіший рецепт приготування такої випічки. Таке тісто дуже популярне завдяки своїй простоті.

Бісквіт, фото: кадр з відео
Бісквіт, фото: кадр з відео

Інгредієнти :

  • яйця – 4 шт.;
  • сіль - щіпка;
  • цукор – 150 г;
  • борошно – 115 г;
  • вершкове масло - 30 г.

Спосіб приготування:

Розділіть яйця, після чого збийте білки з половиною цукру та щіпкою солі. Розтопіть масло і дайте йому охолонути. Жовтки збийте окремо з іншою половиною цукру. До жовтків введіть 1/3 білків, перемішайте, додайте борошно, що просіює.

З одержаної маси 2 ст. л. додайте до масла і ретельно перемішайте. Потім потрібно ввести цю олію у загальну миску і ще раз добре вимішати масу. Тепер ведіть решту білків, перемішуючи знизу вгору. Тісто викладете в кільце або форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку, орієнтовно випікайте 35-40 хв.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Піна з білків замість розпушувача
Білкова піна в тісто для бісквіту

Не менш важливо правильно охолодити бісквіт. Переверніть готовий корж вниз на ґрати. У жодному разі не витягайте з форми гарячий бісквіт. Випікання повинна охолонути на решітці саме в такому положенні і тільки після цього її можна буде акуратно витягти з форми.

Після цього теплий бісквіт загорніть у харчову плівку та покладіть на кілька годин у холодильник. Також дуже важливо не відчиняти дверцята в першу півгодини випікання бісквіту, тому що тісто опаде.

Крім того, пам'ятайте, що всі інгредієнти потрібно вийняти з холодильника заздалегідь задовго до початку приготування бісквіту. Дотримуйтесь цих простих правил - і у вас вийде ідеальний бісквіт.

Бісквіт, фото: кадр з відео
Бісквіт, фото: кадр з відео

Нагадаємо про експрес-обід: куряча печінка з яблуками у вершковому соусі за 30 хвилин.

Раніше ми повідомляли, що не тільки смачно, але ще й дуже швидко: рецепт найкращих лінивих пельменів.