Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які не знають, чим себе зайняти на кухні в ці зимові дні та вечори, є дуже цікавий рецепт. На цей раз ти дізнаєшся, що таке по-справжньому смачний компот. Якщо говорити простими словами, то ми готуватимемо узвар із прянощами. Погодься, що це так незвичайно.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Узвар із прянощами, скріншот: YouTube
Узвар із прянощами, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- суміш сухофруктів (яблука, вишня, терен, шипшина та ін.) - 1 склянка;
- Імбир (корінь) – 2 см;
- бадьян (зірочки) - 1-2 шт.;
- гвоздика – 2-3 шт.;
- запашний перець - 2-3 шт.;
- мед - 2-3 ст. ложки.

Популярні новини зараз
Гроші прийдуть окремо від пенсії: українці можуть отримати допомогу, про яку мало хто знає - інструкція Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу Ухилянтів порадували нововведеннями: без візиту до ТЦК і суттєва знижка Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців
Показати ще

Узвар із прянощами, скріншот: YouTube
Узвар із прянощами, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Сухофрукти промити та залити водою (1-1,5 л). Довести до кипіння, варити 30-40 хвилин|мінути|. Потім дати узвару із сухофруктів настоятися 2-3 години. Корінь імбиру очистити та нарізати.

Узвар із прянощами, скріншот: YouTube
Узвар із прянощами, скріншот: YouTube

Імбир, бадьян, гвоздику та запашний перець залити 100 мл води. Довести до кипіння та кип'ятити 10 хвилин. Потім процідити. Розчинити в запашній воді мед.

Узвар із прянощами, скріншот: YouTube
Узвар із прянощами, скріншот: YouTube

Узвар із прянощами, скріншот: YouTube
Узвар із прянощами, скріншот: YouTube

Процідити узвар, влити солодкий запашний настій. Перемішати та охолодити. Узвар із сухофруктів із прянощами готовий. Смачного!

Нагадаємо, 15 хвилин і піца без духовки готова: як порадувати себе італійським шедевром на сковороді.

Раніше повідомлялося, що перемазали варенням і вийшов торт: як правильно і швидко приготувати бісквіт, який завжди піднімається.

Також, стала картопля - не біда: що можна приготувати, щоб не викидати коренеплід.