Ліниві пельмені готувати так само просто, як і ліниві голубці чи вареники. Такі страви створені для випадків, коли треби ситно нагодувати родину, а часу та сил обмаль.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа рецептом, яким поділилась фудблогерка Вікторія Кельбас приготувати зможе навіть дитина.
ТІСТО:
1 яйце
2 ст л олії
250 мл теплої води
1 ч л солі
500-600 г борошна
НАЧИНКА:
800 г фаршу (в нас свинина+яловичина)
1 велика чи 2 середні цибулинки
150 мл води
сіль+перець за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
ДЛЯ ТІСТА трохи взбиваємо яйце з сіллю, олією та половиною водички. Всипаємо 500 г борошна і починаємо замішувати тісто.
Доливаємо водичку та за потреби досипаємо борошно.
Місимо тісто 2-5 хв, поки воно не перестане липнути до рук.
Готове тісто залишаємо відпочити 30 хв у мисочці під рушником.
ДЛЯ НАЧИНКИ змішуємо фарш з подрібненою на терку цибулькою (чи в мʼясорубці), додаємо воду та спеції і замішуємо соковитий фарш.
Тісто ділимо на 4 частини та розкачуємо в довгу смужку.
Ріжемо смужку вздовж на 2 частини, викладаємо фарш і гарненько заліплюємо 2 довгі змійки.
Нарізаємо їх на пельменчики.
Їх можна одразу варити, або трошки перетрусити з борошном, викласти на тацю та заморозити.
Не забудьте перекласти підморожені пельмені у пакет.
Нагадаємо, смачніше ніж у будь-якій кондитерській: рецепт медового печива зі згущеним молоком
Як повідомляв "Знай.uа", цибуля може бути дуже смачною: рецепт ароматного пирога, який замінить усі булочки
Знай.ua писав, терміновий порятунок для солодкого чаю: язички з листкового тіста з цукром за 10 хвилин