Квашена капуста багата на вітамін С і зміцнює імунітет, а це особливо важливо в зимовий період.

Для тривалого зберігання цього продукту температура повинна бути низька, але якщо умови все ж таки були порушені, їсти його не рекомендується.

Квашена капуста, фото: kulinarochka2013
Квашена капуста, фото: kulinarochka2013

Якщо дотримуватися всіх порад щодо зберігання квашеної капусти, вона буде придатною до 6 місяців. Головне вибирайте холодне та темне місце. Псується капуста через попадання теплого повітря, оскільки бактерії та пробіотики у складі продукту можуть швидко скиснути.

Коли з'являється специфічний і сильний запах, схожий на дріжджі, це означає, що процес скисання запустився. Також капуста може зіпсуватись ще під час бродіння, якщо їй дати піднятися над сольовим розчином.

Популярні новини зараз
Добралися і до тих, хто з відстрочкою: ТЦК можуть забрати і багатодітних батьків Чим менша пенсія, тим більше доплатять: кому з пенсіонерів пощастить у липні Не бери слухавку: шахраї дзвонять саме із цих номерів - і ти вже в їхній пастці Сивина - не перешкода: почалася активна мобілізація українців похилого віку, де знадобляться дідусі 60+
Показати ще

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел
Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Як усунути сильну кислоту капусти

Якщо капуста із дуже вираженою кислотою, це можна виправити. Для цього просто добре її промийте. Найкраще для цього використовувати друшляк.

Квашена капуста, фото: скріншот з відео
Квашена капуста, фото: скріншот з відео

Що робити з перекисною капустою

Господині не завжди викидають таку капусту, а змішують зі свіжою капустою для приготування різних страв. Щоб не наражати на ризик здоров'я, варто для початку віджати її і в скляній ємності залити кип'яченою водою.

Нагадаємо, що м'ясні більше не захочете: рецепт соковитих морковно-яблучних котлеток.

Раніше ми повідомляли, що в духовці, зі сметаною і без проблем: як приготувати смачні ліниві голубці.

Також стало відомо, що навіть у дієті має бути місце для задоволень: рецепт привабливих корн-догів у фритюрі.