Картопляне пюре – це дуже універсальний та популярний гарнір, який підійде до будь-яких основних страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле далеко не всі господині вміють його готувати так, щоб консистенція була пишною та ніжною, але не надто рідкою та без грудочок.
Щоб пюре вийшло не надто твердим або "дубовим", як деякі висловлюються, його слід розбавляти молоком. Цей інгредієнт і покращить консистенцію і додасть вершковий смак.
Але якщо молока під рукою не виявилося, не поспішайте зневірятися чи бігти до магазину. Можна підібрати хорошу заміну.
Вершки
Після додавання вершків картопляне пюре виходить більш насиченим, адже за своєю структурою вони жирніші за молоко. Але це нітрохи не зіпсує смаку, так що сміливо додавайте в гарнір у тих же пропорціях, що й молоко. Однак перед цим вершки варто трохи підігріти.
Вершкове масло
Майже кожному з нас мама у дитинстві готувала пюре, заправлене вершковим маслом. Це дійсно смачно, але дуже калорійно, тому тим, хто худне або має проблеми з підвищеним холестерином, варто утриматися від цього продукту.
Але якщо ви все ж таки захочете "воскресити" спогади і поласувати такою смакотою, додайте вершкове масло в пюре поступово. Чотири частини картоплі береться одна частина продукту.
Картопляний відвар
Така заправка підійде тим, хто дотримується посту чи практикує вегетаріанство, оскільки в пюре не буде молочних продуктів. Не поспішайте з висновками, адже гарнір із картопляним відваром виходить не менш смачним.
У процесі приготування можна додавати різні спеції, а сама консистенція пюре регулюється кількістю відвару. Все просто – спочатку злийте його в окрему ємність та поступово додавайте.
Нагадаємо, який інгредієнт із звичайного пюре зробить страву вищого класу: вершкове масло вам не потрібно.
Раніше ми повідомляли про ажурні млинці на молоці, які завжди виходять: готуємося до Масляної вже зараз .
Також стало відомо, що борщ іде у відпустку: рецепт крем-супу з яблук на рисовій основі, дієта буде смачною.