Картопляне пюре – це дуже універсальний та популярний гарнір, який підійде до будь-яких основних страв.

Але далеко не всі господині вміють його готувати так, щоб консистенція була пишною та ніжною, але не надто рідкою та без грудочок.

Картопляне пюре, фото zira
Картопляне пюре, фото zira

Щоб пюре вийшло не надто твердим або "дубовим", як деякі висловлюються, його слід розбавляти молоком. Цей інгредієнт і покращить консистенцію і додасть вершковий смак.

Але якщо молока під рукою не виявилося, не поспішайте зневірятися чи бігти до магазину. Можна підібрати хорошу заміну.

Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Картопляне пюре, фото: кадр з відео
Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Вершки

Після додавання вершків картопляне пюре виходить більш насиченим, адже за своєю структурою вони жирніші за молоко. Але це нітрохи не зіпсує смаку, так що сміливо додавайте в гарнір у тих же пропорціях, що й молоко. Однак перед цим вершки варто трохи підігріти.

Вершкове масло

Майже кожному з нас мама у дитинстві готувала пюре, заправлене вершковим маслом. Це дійсно смачно, але дуже калорійно, тому тим, хто худне або має проблеми з підвищеним холестерином, варто утриматися від цього продукту.

Але якщо ви все ж таки захочете "воскресити" спогади і поласувати такою смакотою, додайте вершкове масло в пюре поступово. Чотири частини картоплі береться одна частина продукту.

Вершкове масло, фото narodna-pravda
Вершкове масло, фото narodna-pravda

Картопляний відвар

Така заправка підійде тим, хто дотримується посту чи практикує вегетаріанство, оскільки в пюре не буде молочних продуктів. Не поспішайте з висновками, адже гарнір із картопляним відваром виходить не менш смачним.

У процесі приготування можна додавати різні спеції, а сама консистенція пюре регулюється кількістю відвару. Все просто – спочатку злийте його в окрему ємність та поступово додавайте.

картопляне пюре, фото з вільних джерел
картопляне пюре, фото з вільних джерел

Нагадаємо, який інгредієнт із звичайного пюре зробить страву вищого класу: вершкове масло вам не потрібно.

Раніше ми повідомляли про ажурні млинці на молоці, які завжди виходять: готуємося до Масляної вже зараз .

Також стало відомо, що борщ іде у відпустку: рецепт крем-супу з яблук на рисовій основі, дієта буде смачною.