Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які не знають, чим зайняти себе на кухні, є дуже цікавий рецепт незвичайного фруктового супу. На цей раз для любителів яблук рекомендуємо приготувати суп-пюре з яблук. Можна використовувати будь-який сорт яблук, але "фахівці" дуже рекомендують "антоновку".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.
Що нам потрібно із продуктів
- Яблуко - 500 г;
- Хліб білий - 200 г;
- Цукор - 0,5 склянки (за смаком); a>
- Рис - 2 ст. ложки;
- Цедра лимона - 2-3 часточки (за смаком);
- або кориця - 1 паличка (за смаком);
- Сметана (при подачі до столу) - 4 ст. ложки (за смаком).
Спосіб приготування
Для початку потрібно закип'ятити чайник. Тепер необхідно відварити окремо до готовності рис. Яблука промити, нарізати на частини і, видаливши насіння, покласти в каструлю.
Хліб нарізати шматочками (без кірок). Вимити лимон, зрізати цедру. До яблук додати|добавляти| нарізаний білий хліб. Можна також покласти цедру, що зрізає з лимона, або кілька шматочків кориці. Після цього залити всі 4 склянками гарячої води.
Накрити кришкою і варити, доки яблука не розваряться на невеликому вогні (близько 20 хвилин). Потім зняти каструлю з вогню, вийняти цедру чи шматочки кориці, а решту протерти крізь сито. Отримане пюре покласти у каструлю, додати цукор.
Потім розвести гарячою водою до нормальної густоти супу-пюре та прокип'ятити. Під час подачі до столу покласти в тарілки по столовій ложці відвареного окремо рису. Суп-пюре із яблук готовий. До яблучного супу-пюре можна сміливо подати сметану або навіть солодкі вершки.
Нагадаємо, сода гаситься оцтом не так, як ви це робите: "золоті" правила, щоб випічка вийшла.
Раніше повідомлялося, курага, родзинки та чорнослив можуть бути дуже смачними: рецепт корисних цукерок замість шкідливих з Рошена.
Також, здивуйте гостей цікавою подачею: як приготувати жульєн з куркою у хлібній булці.