Звичний жульєн з курки і грибів готується в спеціальних формочках, але якщо у вас їх немає, а хочеться здивувати гостей незвичайною подачею, то страву можна запекти у круглих булочках для бургерів, які можна буде з'їсти.

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Продукти на 4 булочки:

  • часник - 3 зуб.,
  • цибуля-шалот - 1 шт.,
  • печериці - 350 г,
  • куряче філе - 400 г,
  • масло - 20 г,
  • оливкова олія - 1 ст.л.,
  • мускатний горіх - дрібка,
  • спеції: сіль, перець, приправа до курки - за смаком,
  • вершки 33% - 250-300 мл,
  • сир твердий - 80 г

Спосіб приготування:

Часник дрібно порізати. Цибулю порізати тонкими чверть кільцями. Гриби почистити і порізати на шматочки.

Популярні новини зараз
За чоловіків візьмуться спецкомісії: кого перевірять відразу Окупанти продовжують принижуватись перед Китаєм: тепер готові продати стратегічну територію Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Куряче філе помити, обсушити і порізати тонкими смужками. В сковорідці розігріти олію, додати та розтопити масло.

Викласти порізані часник та цибулю і обсмажте, періодично помішуючи, до мʼякості і прозорості на невеликому вогні. Додати гриби і помішуючи готувати ще 8-9 хв.

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Далі викласти порізане мʼясо, додати спеції і смажити ще 5-7 хв. Додати вершки. Їх може піти більше, чи меньше, регулюйте їх кількість в залежності від консистенції.

Потрібно, щоб маса не була дуже рідкою, але і не сухою. Протушкувати разом все кілька хвилин.
Сир натерти на грубу терку.

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

У булочок зрізати верхушку (вона нам ще згодиться) і вибрати серединку. Вийде така собі хлібна мисочка).

Жульєн у булках. Фото Instagram
Жульєн у булках. Фото Instagram

Наповнити кожну 1/4 жульєну, притрусити 1/4 сиру, накрити зрізаною верхушкою, як кришечкою і запекти у розігрітій до t180 духовці 10-15 хв., поки сир не розтане.

Смачного!

Нагадаємо, варення з ківі, банана та лимона всього за 5 хвилин: вітамінний мікс від зимової застуди.

Раніше повідомлялося, варіант смачної та ситної вечері: як приготувати соковиті гречаники в томатному соусі.

Також, саме те, що потрібно після бурхливих свят: рецепт швидкого курячого супчика з яйцем.