Частенько при перегляді фільмів хочеться поласувати чипсами або сухариками. Але жоден з цих магазинних перекусів не має нічого корисного.

На заміну шкідливим перекусам можна приготувати снеки. Одним з цікавих варіантів є картопляний снек з додаванням сиру та зелені. Готуються вони в духовці без великої кількості олії.

Картопляні снеки. Фото: скрін відео
Картопляні снеки. Фото: скрін відео

Інгредієнти:

Картопля - 800 грамів

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять
Показати ще

Сир твердий - 100 грамів

Сіль, спеції - за смаком

Олія - для змазування форми

Зелень - пучок

Крохмаль (кукурудзяний) - 7 ст. л.

Як приготувати

Очистіть та наріжте мілкими кубиками картоплю. Після чого відваріть овоч до м'якого стану та зробіть пюре. Коли суміш остигне, додайте спеції та сіль. Для начинки підготуйте сир та зелень. Для цього натріть сир на великій тертці, помийте зелень та мілко її наріжте.

Картопляні снеки. Фото: скрін відео
Картопляні снеки. Фото: скрін відео

Останнім кроком буде додавання до картоплі сиру, зелені та крохмалю. Ретельно перемішайте тісто. Форму для випікання змажте олією та сформуйте снеки довільної форми. Викладіть їх на форму та поставте в уже розігріту духовку. Випікати потрібно приблизно 10-15 хвилин. До картопляних снеків можна приготувати і сметанний соус. Для цього змішайте сметану, улюблені спеції, зелень, часник та ретельно перемішайте. Найкраще страву подавати холодною. Приємного смаку!

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, сніданок на сковорідці за 10 хвилин: рецепт яєчних конвертиків з сюрпризом

Раніше портал Знай інформував, десерт з яким ви поринете в райську насолоду: як приготувати рулет "Баунті"

Також наш портал повідомляв, найкращий рецепт бубликів у вашому житті - без них ви просто не зможете пити чай